Peter Henriksen - Tidl. lærer på Kolding Realskole

Da skolelæreren Peter og hans kone, Pia, flyttede ind i det hvide hus på Heimdalsvej, var det kendt som ét af de finere villakvarterer i det nordlige Kolding. Man blev på sin egen side af vejen, og en sludder over hækken var ikke almindeligt. Sådan er det ikke mere. 

I dag er der er ingen skel, og Peter samler gerne naboerne til vejfest, sankthans og et glas hjemmelavet julegløgg og julemusik på klarinetten. Spørger du Peter, er det blandt andet det nære naboskab, der gør, at ægteparret stadig bor i Kolding - og det hjælper naturligvis også, at det bynære naturområde Marielundskoven, der omkranser en stor sø, ligger lige i baghaven.

Tidligere elever bliver til venner over hækken

Peter gør også en dyd ud af at holde kontakten med mange af sine tidligere elever fra Kolding Realskole. Fra udsynet bag hækken og i byens gader er mange af de nu voksne bysbørn også blevet til venner, der kommer forbi, når Peter byder op til dans med sin klarinet i den ene hånd og et glas vin i den anden.

Et kulturelt samlingspunkt

Peter nyder at besøge Koldings Midtby og det rige caféliv hos Café Klein og Den Blå Café. Han kombinerer det gerne med en tur på jazzklubben Jazz6000, spillestedet Godset, eller en klassisk koncert i kulturhuset Nicolai.