Skip til hoved indholdet

Sammen designer vi livet

Kolding er Danmarks eneste designkommune. Her arbejder borgere, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og foreninger sammen om løbende at udvikle og forbedre de rammer, der skal sikre, at alle får mulighed for at leve det gode liv.

Plads i et UNESCO-netværk

Kolding er en designkommune. Men Kolding er også en designby. Det er den bl.a. fordi, en række designinstitutioner er samlet i Kolding som Designskolen Kolding, Dansk Design Center og SDU, der også har designuddannelser.

Design fylder så meget og er så meget en del af kommunens DNA, at Kolding Kommune har taget designernes processer til sig og anvender designtænkning i arbejdet med at yde velfærd over for borgerne og skabe offentlig innovation.


Det store fokus på design har givet Kolding en eftertragtet plads i et globalt netværk bestående af 39 designbyer fordelt over hele kloden: UNESCO Creative Cities Network. Bl.a. derfor er Kolding kendt for sin designvision ud over landets grænser.

Læs mere om Kolding - UNESCO City of Design

 

Projekter i en designkommune

Når der skal gennemføres store projekter i designkommunen Kolding, anvendes der ofte designtænkning, som i høj grad handler om borgerinddragelse og om at gøre tingene sammen.

Mange af de projekter, du kan læse om her på siden, er blevet til i en designproces, hvor første skridt er at inddrage brugere / borgere / virksomheder / organisationer for i fællesskab at definere udfordringen og sammen finde løsningen.

 

Læs mere om en række udviklingsprojekter

 

Udvikling giver gode historier

Det er altid en god historie, når der sker en udvikling, som gør det lettere for borgere og virksomheder at skabe sig gode rammer for at bo, leve og drive virksomhed.


Derfor er der rigtigt mange gode historier at fortælle om alt det, der sker i den meget aktive kommune. Både i by og på land arbejder borgere og virksomheder utrætteligt for at gøre netop deres nærområder og arbejdspladser stadigt mere attraktive.


Læs gode historier her

 

Læs mere om Kolding Kommunes designvision her

Unesco Logo

UNESCO Creative Cities Network

Kolding er eneste danske by i et globalt netværk på 39 designbyer