Skip til hoved indholdet

Årets Iværksætter er et kaffehus

Årets Iværksætter 2021 Nordic Coffee House Nr. Bjert B

Årets Iværksætter 2020 er Nordic Coffee House med Michael Mølbæk i spidsen

13. februar 2021

Nordic Coffee House har siden 2015 serveret kaffe til hele landet fra sin lille kaffevogn, fra kafferisteriet i Nr. Bjert og fra virksomhedens webshop. Huset leverer til flere lokale virksomheder med en bæredygtig profil og er sponsor til Tour De France via den lokale cykelhelt Kasper Asgreens cykelhold.

 

- Det er svært at sætte ord på, hvordan jeg føler lige nu, fortalte Michael Møller kort tid efter, han havde fået overbragt den gode nyhed.

 

- Jeg er glad, jeg er taknemmelig og beæret og samtidig ydmyg over at have vundet. Jeg havde ikke regnet med det, men det betyder rigtig meget, at andre anderkender alt det, jeg har gjort for at nå hertil.

 

Virksomheden er grundlagt på en idé om at køre små kaffevogne ud til events og sælge friskbrygget kaffe dérfra. Det viste sig at være en god idé, og da han oplevede stødt stigende efterspørgsel, etablerede Michael Møller i 2018 virksomheden Nordic Coffee House, der bl.a. kørte kaffevogne ud til ca. 200 events årligt. 

 

I dag har virksomheden 7 ansatte, og profilen har udviklet sig til at gå i en mere bæredygtig retning. Ud over økologisk kaffe anvender Nordic Coffee House også bl.a. plantebaserede kaffekapsler og kaffekrus lavet af skallerne fra kaffebønner. 

 

- Under coronakrisen har vi været presset som alle andre virksomheder, men vi har til gengæld fået ekstra godt gang i vores webshop, hvorfra vi har øget salget med 6-8 gange i løbet af 2020, fortæller Michael Møller. 

 

Danmark har brug for driftige folk

Det var Hans-Christian Ohrt, partner ved Andersen Partners og sponsor af Årets Iværksætter, der overrakte prisen i form af blomster, diplom og statuette. Det gjorde han sammen med Morten Bjørn Hansen, direktør for Business Kolding.

 

- Andersen Partners har gennem mange år bistået iværksættere med at etablere optimale juridiske rammer for deres virksomheder, så de kan være tilstrækkeligt robuste og forberedte til fremtidens udfordringer. Og Kolding og Danmark har brug for innovative og driftige iværksættere, som skaber arbejdspladser og skatteprovenu. Derfor støtter vi Årets Iværksætterpris, sagde Hans-Christian Orth i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her