Skip til hoved indholdet

Easyfoods medarbejdere indsamler tøj

Frelsens Hær Easy Foods I Samarbejde

Der er opsat en tøjcontainer fra Frelsens Hær hos Easyfood i Kolding. Her har medarbejderne mulighed for at aflevere deres brugte tøj, så andre kan få glæde af det

9. juli 2021

Hos Easyfood vil de gerne gøre en forskel, og samtidig går de også gerne foran på nye projekter, så da Business Kolding kontaktede dem for at høre, om de ville indgå en samarbejdsaftale med Frelsens Hær omkring opsætning af en tøjcontainer, svarede de straks ja tak.

 

- På baggrund af en intern undersøgelse i forbindelse med udarbejdelse af vores CSR-rapport, kan vi se, at en stor del af medarbejderne hellere vil donere deres tøj frem for at smide det ud, og derfor passer tøjcontaineren fint ind her hos os. For vi vil gerne gøre det nemt for medarbejderne at donere deres tøj, fortæller Kirsten Jensen, Chief Innovation Officer hos Easyfood, der også gerne inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.

 

Frelsens Hær, der netop har flyttet sit lager til Kolding, hvor der foreløbig er 7 ansatte. har et mål om at finde 40 virksomheder i Kolding, der vil samarbejde om tøjindsamling.

 

- Vi er rigtig glade for opbakningen fra Easyfood, og vi glæder os til, at endnu flere virksomheder kommer med. Vi kan se, at kvaliteten af det tøj der kommer i ude på virksomhederne er højere, og samtidig undgår vi hærværk, og vi undgår at containerne bliver brugt til affald. Når de står på virksomhederne er de ofte låst inde, fortæller Kasper Kristiansen, der er eksportchef ved Frelsens Hær.

 

90-97% af tøjet kan genbruges

- Før i tiden blev op mod 30% af det indsamlede tøj brændt, det tal er i dag faldet til 3-4%, da vi er blevet meget bedre til at sortere, forklarer Kasper Kristiansen.

 

Containeren vil løbende blive tømt, hvorefter Frelsens Hær sorterer tøjet, og det kan ende mange steder, hvor det vil gøre gavn. Mere end halvdelen af tøjet bliver genbrugt, som det er – primært som nødhjælp, men også andre steder i EU.

 

  • Ca. 10% af tøjet bruges i Danmark i Frelsens Hærs butikker, til kilosalg og B2B kunder med egen genbrugsbutik
  • 15% bruges i EU som genbrugstøj og sælges i butikker og på lokale markeder
  • 30-40% ender i enten i Afrika, Sydøstasien eller andre 3. verdenslande, hvor det sælger på markeder eller opkøbes til nødhjælp
  • 20-30% genbruges på mange måder over hele verden
  • 3-10% kan ikke genbruges og ender som andet affald eller på forbrændingen

 

Virksomheder, der vil være med til at gøre en forskel ved at opsætte en container, kan kontakte chef for erhvervsudvikling Tove Gæmelke hos Business Kolding, som formidler kontakten til Frelsens Hær.

 

 

 

 

 

 

 

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her