Skip til hoved indholdet

Kæmpestort areal sælges til transportcenter

Erhvervsjord Tankedalsvej Hub65 B B

Kolding Kommune sælger et 295.000 m2 stort areal ved Kolding S-afkørslen på E45 til den lokale projektudvikler Stender A/S med henblik på, at der skal anlægges et stort transportcenter med navnet Hub65

10. december 2020

Kolding Kommune sælger 295.000 m2 jord til Stender A/S og har dermed indgået sin største jordhandel siden salget af jord til Kolding Storcenter (indviet 1993). Planen er, at arealet, der ligger ved motorvejsafkørsel 65, skal bruges til et transport- og logistikcenter med over 160.000 kvadratmeter lager- og logistikbygninger, parkering, restauranter, tankstation, opladere til elbiler, chaufførhotel, vaskehaller og anden service.

 

- Det er ikke alene en positiv historie om vores største handel med erhvervsjord. Det styrker Koldings førende position inden for transport og logistikbranchen og skaber endnu flere arbejdspladser. De gode muligheder for lager og logistik vil samtidig bidrage til vækst blandt vores øvrige virksomheder. Det understreger endnu en gang fordelen ved den særlige beliggenhed, som Kolding har. Og jeg tror, at området omkring Hub65 kan gå hen og blive populært de kommende år, siger borgmester Jørn Pedersen.

 

Handels– og transportbranchen har både høj grad af specialisering og vækst i Kolding Kommune. Den udgør knap 40 % af de private arbejdspladser. Derudover oplever branchen over dobbelt så høj en vækst i arbejdspladser i Kolding Kommune end branchen gør på landsplan.

 

- Vores afdeling Strategisk Vækst har på ganske kort tid sammen med Stender landet det største projekt i nyere tid. Og vi er klar til mere, for vi ser os som en aktiv medspiller for de mange investorer, der i øjeblikket bygger i Kolding Kommune. Det er også årsagen til den massive vækst og de mange boliger, der skyder frem lige nu, fortæller Jørn Pedersen.

 

Perfekt placering

Direktør Carsten Stender fra Stender Innovation A/S udtalte i forbindelse med aftalen om opkøbet af det 295.000 m2 store areal til JydskeVestkysten:

 

-  Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje. Herfra kan chaufførerne både komme videre nordpå, til Fyn og Sjælland og til Esbjerg og England. Det er helt optimalt, og det er sådan noget, som virkelig betyder noget for operatørerne, siger Carsten Stender.

 

Salget til Stender A/S er betinget af, at der udarbejdes en ny lokalplan for området, som bl.a. kan rumme lager, parkering og serviceerhverv, og Kolding Kommune har allerede lavet forarbejdet til ændring af lokalplanen.

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her