Skip til hoved indholdet

Kolding er bedst til iværksætteri

Ny Virksomhed Genrebillede

Kolding Kommune løber med sejren, når Vækstfonden kigger på de nyeste tal i CVR-registret for nyoprettede CVR-numre i de sydjyske kommuner

15. januar 2021

Hele 435 virksomheder har stiftet CVR-nummer i Kolding Kommune fra januar til november 2020. Det er flest blandt de syd- og sønderjyske kommuner.

 

- Jeg er vildt begejstret over, at der er skabt SÅ mange nye virksomheder i Kolding Kommune i et år, der har været præget af corona-pandemien, fortæller en glad borgmester i Kolding, Jørn Pedersen.

 

- At Kolding tager førstepladsen vidner om de åbenlyse fordele, der er ved at lægge sin virksomhed her. Vi ligger centralt i landet. Og vi har et fantastisk godt rekrutteringsgrundlag i kraft af en stor arbejdsstyrke og det nødvendige uddannelsessystem fra erhvervsskole til universitet. Og så arbejder alle relevante parter sammen om at skabe de bedst mulige rammer for erhvervslivet, forklarer borgmesteren

 

Business Kolding er en af de parter, der hverdag arbejder for gode rammer for iværksætterne via sparring, workshops og events. Direktør hos Business Kolding, Morten Bjørn Hansen, begrunder de flotte tal således:

 

- Der kommer flere og flere tilbud til iværksættere i Kolding. Uddannelsesinstitutionerne hjælper studerende i gang, Business Kolding stiller rådgivning gratis til rådighed, og i samarbejdet omkring Startup Club Kolding kommer der flere og flere initiativer rettet mod iværksætterne. Som en meget stærk uddannelseskommune er det helt åbenlyst, at vi skal have ambitioner om at få mange nye virksomheder. Nu skal vi have fokus på, at de nye virksomheder får de bedste muligheder for at vokse sig store.

 

Også Henrik Holst, Senior Director i Vækstfonden, Vojens, ser muligheder i de mange iværksættere, der har valgt at ”trodse” coronakrisen:

 

- Nye virksomheder er med til at skabe lokal vækst og arbejdspladser. Det er nogle af de virksomheder, der om et par år vil vokse sig store og bidrage til at sætte Kolding og Sydjylland på danmarkskortet. Derfor er det rigtig glædeligt at se, at der trods coronakrisen fortsat er god aktivitet, når det kommer til at starte nye virksomheder. I Vækstfonden vil vi gerne være med til at understøtte vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det gælder i høj grad også i Kolding og omegn, og derfor har vi en række kollegaer, som arbejder målrettet med at understøtte selskaber i netop Kolding kommune.

 

FAKTA

Nystiftede virksomheder i de syd- og sønderjyske kommuner i de første 11 måneder af 2020.

Kolding: 435

Esbjerg: 402

Aabenraa: 195

Fredericia: 165

Sønderborg: 156

Haderslev: 152

Varde: 133

Vejen: 122

Tønder: 103

Billund: 92

Fanø: 7

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her