Skip til hoved indholdet

Kolding er Danmarks 5. mest SMV-venlige kommune

Koldinghus Soe Fjord

SMV Danmark har målt sig frem til, at Kolding er landets 5. bedste kommune til at servicere virksomhederne

25. august 2021

SMV Danmark, der er interesseorganisation for 18.000 små og mellemstore virksomheder, har undersøgt, hvilken kommune i Danmark der har de bedste erhvervsvilkår for små og mellemstore virksomheder. Og her kommer Kolding ind i toppen af listen på en femteplads.

 

Det er især på temaerne uddannelse og arbejdskraft, at Kolding markerer sig positivt. En stor del af erhvervsstrukturen i Kolding består af små og mellemstore virksomheder. På landsplan udgør SMV'erne 99% af alle virksomheder.

 

- Det er en placering, vi er stolte af. Vi har i de seneste år udbygget vores campusområde og sikret nye uddannelser til byen. Vi har et godt samarbejde mellem virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, så vejen til arbejdsmarkedet bliver kort. Vi har løbende dialog med byens virksomheder, så vi ved, hvor der kan være udfordringer, og hvor vi som kommune kan være med til at hjælpe, forklarer kommunaldirektør Thomas Boe.

 

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 26 forskellige parametre for grundlæggende erhvervsvilkår, 16 af disse er baseret på statistikker fra officielle kilder eller andre dataudbydere, mens 10 af parametrene er baseret på virksomhedernes egne vurderinger.

 

I alt har SMVdanmark fået svar fra 2.456 virksomheder. 

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her