Skip til hoved indholdet

Kolding Kommune styrker fundraising-indsatsen

Eltang Aktivitetspark Illusstration

Fra august bliver der skruet op for arbejdet med at rejse midler til projekter, der støtter op om realiseringen af visionen Sammen designer vi livet i Kolding Kommune. Det sker, når der ansættes en ekstra fundraiser

 

5. juli, 2021

Der er lagt op til en større indsats fra Kolding Kommunes side for at skaffe ekstern finansiering til projekter, der bl.a. gør kommunens landsbyer og lokalsamfund til endnu bedre steder at bo og leve.

 

Som et led i seneste budgetaftale vedtog byrådet, at kommunens fundraising-enhed skulle styrkes, så den bliver dobbelt så stor, nemlig fra en til to medarbejdere. Det ønske bliver realiseret fra august.

 

- Kolding er Danmarks eneste designkommune, og med visionen ”Sammen designer vi livet” har vi som kommune et særligt fokus på at lykkes sammen. Sammen med borgere, med virksomheder og med lokale aktører, der bidrager til en bæredygtig udvikling af vores fælles lokalområder. Og her spiller kommunens fundraising-enhed en vigtig rolle, forklarer Signe Marie Smidt, der er chef for Strategisk Vækst.

 

Fundraiseren skal dermed primært arbejde med og for kommunens bydele, landsbyer og centerbyer. Det sker i langt de fleste tilfælde gennem foreninger. Fundraising-enheden hjælper foreningerne med at tilpasse deres lokale projekter og søge midler til at gennemføre projekterne hos relevante fonde.

 

Et stærkt værktøj

Den nye fundraiser hedder Loke Emil Petersen. Han er cand. mag i æstetik og kultur fra Aarhus Universitet og har bl.a. arbejdet 5 år som fuldtidsfundraiser hos den private virksomhed fundraiseren.dk

 

- Valget faldt på Loke, fordi han har stor erfaring med området, og han har blik for at hjælpe ansøgere med at se muligheder. Derudover er han i sin fritid engageret i landdistriktsudvikling, så han forstår, hvad der er på spil for en gruppe borgere i et lokalsamfund, forklarer Signe Marie Smidt.

 

Loke Emil Petersen ser frem til at komme i gang med arbejdet:

 

- For mig handler det om at spille hinanden gode og at få kommunens vision til at gro gennem fundraising. Når fundraising tænkes ind i kommunens vision, kan det blive til en strategi, som de lokale foreninger også kan se sig selv i og bruge som et stærkt værktøj til lokal udvikling i samarbejde med kommunen. Og jeg glæder mig til at hjælpe lokale ildsjæle med at udvikle relevante projekter, der har et almennyttigt eller samfundsmæssigt perspektiv, og som derfor har potentiale til at få støtte fra fonde. I den proces - og gerne så tidligt som muligt - kan jeg både være djævelens advokat og fødselshjælper, fortæller Loke Emil Petersen.

  • Loke Emil Petersen

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her