Skip til hoved indholdet

Koldings nye Bæredygtighedshus er indviet og åbent for alle

Bæredygtighedshuset Borgmester

Den 6. maj kunne borgmester Jørn Pedersen erklære Bæredygtighedshuset på Jernbanegade for officielt åbent. Ikke som traditionelt ved at klippe en rød snor over, men ved at så et frø

7. maj 2021

Kolding har fået et hus for bæredygtighed. Det blev indviet 6. maj og er nu åbent for alle med interesse i den bæredygtige dagsorden, som fylder rigtig meget i samtiden.

 

Bæredygtighedshuset er Kolding Kommunes nye knudepunkt for bæredygtighed og grøn omstilling. Det er stedet, hvor borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og Kolding Kommune kan sætte skub på den bæredygtige omstilling og frit kan dele viden, idéer og inspiration inden for bæredygtighed.

 

Bæredygtighedshuset er en del af Kolding Kommunes bæredygtighedsstrategi, hvor ambitionen er at gøre bæredygtighed til en fælles dagsorden.

 

Borgmester med planteske

Indvielsen af huset skete med en indbudt skare af nogle af husets samarbejdspartnere, blandt andet Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, Dansk Design Center og Business Kolding og en række bæredygtige ildsjæle. Coronasituationen satte begrænsninger på, hvor mange der kunne være med.

 

Men trods det sluttede selskab holdt borgmester Jørn Pedersen en tale, hvor han udtrykke et håb om, at mange bæredygtige initiativer vil spire frem i det nye samlingspunkt for bæredygtighed i Kolding. Og så såede han et frø.

 

- Normalt markerer man som bekendt en indvielse eller en åbning ved at klippe en rød snor over. Men når man åbner et hus for bæredygtighed, giver det mere mening at så et frø. Det skal selvfølgelig symbolisere, at vi skal have gode ting til at spire og gro her i Bæredygtighedshuset, sagde Jørn Pedersen.

 

Bæredygtighedshuset er åbent for alle

Pandemien har stået i vejen for at åbne døren til Bæredygtighedshuset for offentligheden, men med den seneste genåbningsaftale er det nu muligt for alle at kigge ind.

 

- Vi og vores samarbejdspartnere vil i den kommende til invitere indenfor i huset til forskellige arrangementer, der har fokus på bæredygtighed. Men med en placering på gågaden i Kolding håber vi, at der også er mange, der bare stikker hovedet indenfor. Man kan prøve kræfter med en interaktiv udstilling om bæredygtighed og så kan man få en snak med husets medarbejdere om bæredygtighed, fortæller programleder for bæredygtighed i Kolding Kommune, Stella Steen Jensen.

 

Blandt samarbejdspartnerne er: SDU Kolding, Designskolen Kolding, Dansk Designcenter, Business Kolding, Green Kolding, Repair Café Kolding, Grønt Expo, Green Streets Kolding, Food Reformers, Studieby Kolding.

 

Stella Steen Jensen opfordrer alle, der har en idé til et bæredygtigt projekt, til at komme forbi. Der er åbent i Bæredygtighedshuset alle hverdage: Mandag - onsdag kl. 8-15.15, torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-14.15. Adressen er Jernbanegade 3, 6000 Kolding.

 

Læs evt. mere på Bæredygtighedshusets eget website

  • Bæredygtighedshuset Plantekasser
  • Bæredygtighedshuset Erkend Din Klimasynd
  • Bæredygtighedshuset Trappe

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her