Skip til hoved indholdet

Nordic Coffee House satser på bæredygtighed

Nordic Coffiehouse Kaffe

Michael Mølbæk fra Nordic Coffee House har gennem længere tid arbejdet på at gøre virksomheden bæredygtig ved at lave små tiltag af gangen. Nu er kafferisteriet klar til at lave en bæredygtighedsstrategi

1. juli 2021

Kunderne efterspørger bæredygtighed, i første omgang den økologiske kaffe, men Michael Mølbæk og Nordic Coffee House vinder ofte erhvervskunderne, fordi de kan tilbyde flere bæredygtige produkter som ud over økologisk kaffe bl.a. er vegansk chai latte og økologisk kakao. Kunder som Sdr. Bjert Kro og Lilis Is har netop valgt Nordic Coffee House til leverandør pga. den bæredygtige profil.

 

- Jeg vil ønske, at flere vil drikke mindre kaffe og i stedet drikke bedre kaffe. Kaffeplantagerne er også under pres pga. de højere varmegrader som følge af klimaforandringerne, og det giver et dårligere udbytte. Derfor har vi som virksomhed, men også forbrugerne, en pligt til at tænke os om, påpeger Michael Mølbæk.

 

- Vi vil gerne kigge mere ind i FN’s Verdensmål, og kigger lige nu også på Rainforest-certificeringer, der sikrer, at lokalområdet omkring kaffeplantagerne har det godt, og at der ikke bruges børnearbejde, forklarer Michael.

 

Komposterbare kapsler

Nordic Coffee House var det første danske mikroristeri, der lancerede de bærdygtige, og komposterbare kaffekapsler, som er lavet af sukkerroer, hvilket betyder, at de kan smides ud med madaffaldet.

 

- Jeg kan ikke forstå, at der ikke er flere af de førende mærker, der tilbyder denne mulighed i stedet for aluminiumskapslerne, som ganske vist er billigere, men som skal samles sammen og afleveres som aluminium på genbrugspladsen.

 

De nemme tiltag i forhold til bæredygtighed er selvfølgelig at kigge på produkterne. Der er flere økologiske kaffer på vej hjem, men virksomheden arbejder også på at lancere bionedbrydelige to-go kopper, ligesom de er i dialog med en leverandør om bæredygtige poser til kaffen. Alle kasser er genbrug, FSC-certificerede og fra en dansk leverandør, og som en ekstra service i bæredygtighedens tegn kan virksomheder i Kolding få leveret en 10-liters spand med kaffe i stedet for en masse poser, og så bliver spanden selvfølgelig genbrugt og fyldt op efter behov.

 

Kaffemaskiner til kantiner

Virksomheden sælger og udlejer også kaffemaskiner til erhvervslivet. De nye maskiner, der sendes ud, bruger mindre strøm end tidligere, hvilket også kommer kunden til gode.

 

- Vi har gjort mange gode tiltag, mener Michael Mølbæk, men vi er også klar til at tage det næste skridt. Vi har via vores medlemskab ved Business Kolding meldt os ind i CO2-klubben, da vi bl.a. gerne vil kigge på vores CO2-aftryk, og har brug for hjælp og sparring til at komme i gang med det. Lige som vi gerne vil have lavet en bæredygtighedsstrategi. Og den hjælp og sparring kan vi få i samspil med mange af de andre dedikerede virksomheder, der er med i ”klubben”.

 

Michael går også med flytteplaner for virksomheden, der snart vokser ud af lokalerne i Nr. Bjert.

 

- Vi kommer til at bygge selv, afslører Michael Mølbæk.

 

- Det bliver et bæredygtigt byggeri, hvor der bliver mere lagerplads samt plads til en større kafferister. Placeringen af det nye byggeri er valgt, men vil holder den hemmelig lidt endnu, smiler Michael Mølbæk.

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her