Skip til hoved indholdet

SHEworks fik Verdensmålsprisen

Verdensmålsprisen 2020 Sheworks Atelier B

SHEworks Atelier løb med sejren i opløbet om at vinde Verdensmålsprisen 2020

26. februar 2021

SHEworks Atelier er en socialøkonomisk virksomhed. Og den vandt Verdensmålsprisen 2020 foran forsyningsvirksomheden Blue Kolding og Syddansk Universitet, der var de to andre kandidater.

 

Gennem SHEworks Atelier beskæftiger leder Solveig Søndergaard flygtninge- og immigrantkvinder, der genanvender virksomheders restmaterialer. De syr bl.a. puder og tasker af overskydende materialer fra tekstilindustrien og arbejder ud over i stof også med plast, telte og tæpper. I atelieret anvender kvinderne deres evner og dygtighed inden for syning og kan også bidrage med særlige teknikker fra deres hjemlande.

 

Lever op til fire verdensmål

Ideen med SHEworks Atelier er at upcykle og redesigne restprodukter fra virksomheder og skabe bl.a. interiør, firmagaver og merchandise, som skubbes tilbage ind i virksomhedernes produktporteføljer. På den måde kan SHEworks Atelier spare miljøet for rigtig meget CO2 samtidig med, at projektet skaber nye arbejdspladser. SHEworks Atelier støtter op om fire af FN's verdensmål, nemlig nr. 5, 8, 12 og 13.

 

- Jeg er så taknemmelig og ydmyg over at have vundet prisen. Vi står over for nogle komplekse problemstillinger i samfundet, så det er fantastisk, at vi kan arbejde tværfagligt i et samarbejde mellem Kolding Kommune, Designskolen Kolding og SHEworks. Det er en ære, at virksomhederne har stemt på os, og dermed synes, vi har fortjent at vinde. Men vi oplever generelt en stor opbakning fra både Kolding Kommune, Business Kolding og ikke mindst fra erhvervslivet til forskellige visionære tiltag, og det gør, at vi sammen kan sætte Kolding på landkortet, pointerer Solveig Søndergaard.

 

Med til overrækkelsen af blomster, diplom og statuette var Morten Bjørn Hansen, direktør ved Business Kolding og Lars Ørum Nielsen, partner hos Deloitte, som er hovedsponsor på Verdensmåslprisen 2020.

 

- I Deloitte hjælper vi offentlige og private kunder med at integrere bæredygtighed og FN's verdensmål i deres forretning, udvikle ansvarlige forretningsmodeller og danne tværsektorielle partnerskaber. Vi er derfor igen i år meget glade for at være sponsor af Business Koldings Verdensmålspris, hvor en virksomhed eller organisation kan blive hædret for at gøre en forskel på dette vigtige område, fortæller Lars Ørum Nielsen.

 

Fakta om Verdensmålsprisen

Prisen uddeles af Deloitte og Foreningen Business Kolding.

 

Kriterierne for Verdensmålsprisen:

Verdensmålsprisen tildeles en organisation eller virksomhed hjemmehørende i Kolding Kommune, der har arbejdet med et eller flere af FN’s 17 verdensmål.

Bæredygtighed, klimadagsordenen, cirkulær økonomi eller andre dele af verdensmålene er en integreret del af strategien og forretningsgrundlaget i virksomheden.

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her