Skip til hoved indholdet

Skoleelevernes trivsel er i top

Dalby Skole Tonet

Eleverne trives godt, og elever og forældre er meget tilfredse med folkeskolerne i Kolding. Det viser Landsrapporten 2020 fra Social- og Indenrigsministeriet 

9. december 2020

På skoleområdet er Kolding med i den absolutte top, når det gælder trivsel, samlet tilfredshed og arbejdet mod mobning. Det er tre af konklusionerne i en ny tilfredshedsundersøgelse, som Danmarks Statistik har udarbejdet for Social- og Indenrigsministeriet.

 

Koldings skoler har tidligere vist, at de har en god faglig løfteevne. Nu viser det sig også, at forældrene er tilfredse med skolen.

 

Skolerne scorer meget høje karakterer, når der måles på

  • den samlede tilfredshed med den individuelle skole
  • elevernes trivsel
  • skolens arbejde med at forhindre mobning

 

På disse områder er skolerne i top 5 blandt landets kommuner, og det glæder formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen.

 

- Vores skoler har i en årrække været gode til at gøre eleverne dygtigere end det, der kunne forventes af dem. Men det er mindst lige så vigtigt, at vi sørger for, at eleverne også trives, mens de lærer. Vi er derfor meget glade for, at vi er med i toppen når de gælder både trivsel, tilfredshed og arbejdet mod mobning, siger hun.

 

Samlet set kommer Kolding ind som nr. 20 af landets 98 kommuner. Men på tre parametre ligger Kolding Kommune altså i top 5:

 

  • Samlet tilfredshed med skolen: Score: 4,1; Placering nr. 4
  • Samlet tilfredshed barnets trivsel: Score: 4,0; Placering nr. 5
  • Samlet tilfredshed omkring skolens arbejde med mobning: Scoring 3,8; Placering nr. 5

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her