Skip til hoved indholdet

Stor efterspørgsel på byggegrunde i Kolding

Koralvænget Lunderskov

Kolding Kommune har solgt 30 byggegrunde i første kvartal i 2021. Det er dobbelt så mange som i hele 2020

9. april 2021

Der er noget, det tyder på, at lysten til at stikke spaden i egen jord og opføre drømmehuset til familien er stigende. I hvert fald har Kolding Kommune solgt hele 30 byggegrunde på årets første tre måneder. Det er en stor stigning set i forhold til 2020, hvor kommunen kun solgte 15 byggegrunde på et helt år.

 

Især centerbyerne Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup hitter på grundkøbernes liste. Men der er også solgt byggegrunde i landsbyerne Skanderup, Sdr. Bjert og Ødis.

 

- Det er en dejlig udvikling. Vi er ved at få solgt de sidste grunde i udstykninger, der allerede i et par år har været etablerede boligkvarterer, og samtidig sælger nye udstykninger godt. Det er skønt, når folk finder en grund, der passer til dem, og det er godt både for landsbyer og for centerbyer, at der kommer nye indbyggere. Det giver endnu mere liv og fællesskab i de nære samfund, pointerer borgmester Jørn Pedersen.

 

Han glæder sig også over, at de private udbydere, der sælger byggegrunde, har tilsvarende travlhed i øjeblikket.

 

Få grunde tilbage og lidt flere på vej

Af de kommunale grunde har der været mest run på i Christiansfeld, hvor der i år er solgt 9 byggegrunde på Sønderkobbel. Det er en udstykning på 23 parceller, hvor der nu kun er to ledige tilbage. Billedet er næsten det samme i Lunderskov, hvor der er solgt 7 grunde i tre store næsten sammenhængende udstykninger ved Dollerup Sø. Her er der nu kun to ledige tilbage – én på Sandvænget og én på Granitvænget.

 

I Vamdrup er der også kun to ledige grunde tilbage i Hvidkærgårdsparken, som har eksisteret i nogle år. Der er for nylig udstykket nye grunde over for på Bastrup Engvej. Her blev fem af otte grunde solgt i budrunden. I denne udstykning er der yderligere fire grunde på vej. De udbydes her i april.

 

Fakta: Solgte grunde første kvartal 2021

9 grunde på Sønderkobbel i Christiansfeld

6 grunde på Sandvænget i Lunderskov

1 grund på Koralvænget i Lunderskov

1 grund på Hvidkærgårdsparken i Vamdrup

5 grunde på Bastrup Engvej i Vamdrup

3 grunde på Ejersmindevej i Skanderup

3 grunde på Markvænget i Sdr. Bjert

2 grunde på Søvænget i Ødis

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her