Skip til hoved indholdet

Trailcenter i Hylkedalen er indviet

Seest Trailcenter Fotograf Tina Liv

Kolding har fået et nyt mødested for aktivt udeliv. Tirsdag 4. maj blev trailcenteret i Seest, et nyt mountainbike-spor og nye træningsfaciliteter i Hylkedalen officielt indviet

5. maj 2021

Det nye trailcenter i Kolding ligger i Seest Idrætspark på kanten af Hylkedalen og fungerer som porten til Hylkedalens stier og aktive naturoplevelser. Her kan både idræts- og motionsaktive brugere og de, der blot ønsker at nyde naturen, mødes, få information om ruter og stier, søge ly, klæde om, benytte toilettet, varme op og runde af.

 

- Med Danmarks første trailcenter har vi fået et fantastisk mødested, der er klar til at tage i mod en masse brugere, der har lyst til at benytte de nye muligheder for træning i Kolding, siger Søren Rasmussen, formand for Idræts- og Fritidsudvalget i Kolding Kommune.

 

Selv om det seneste års tid har været præget af forsamlingsforbud og lukkede idrætsfaciliteter, har trailcenteret ikke ligget stille hen imens. Over vinteren har brugerne i høj grad taget de udendørs træningsmuligheder omkring centeret til sig.

 

Nye faciliteter er en del af nyt klimatilpasningsprojekt

Også formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh er begejstret over de nye muligheder, som trailcenteret og de nye faciliteter giver for folk, der ønsker at opleve Hylkedalen.

 

- Trailcenteret har en helt unik beliggenhed her tæt på det smukke istidslandskab omkring Hylkedalen, og sammen med de nye træningsfaciliteter og nye stier giver det et stort potentiale for at komme ud og nyde naturen i området, siger Birgitte Kragh.

 

Om kort tid går BlueKolding og Kolding Kommune i gang med et nyt klimatilpasningsprojekt i Hylkedalen ved Seest Mølleå. Midlerne til mountainbikesporet og de nye træningsfaciliteter i Hylkedalen er anlagt for midler fra netop dette projekt. Det er Miljøministeriets Synergipulje, der er oprettet for at sikre, at klimatilpasningsprojekter i hele landet skaber synergi ved at øge naturværdierne samt skabe rekreative faciliteter, der giver adgang og oplevelser i naturen.

 

Giv trailcenteret din stemme

Trailcenteret er nomineret til prisen som Årets Idrætsbyggeri i 2021. Trailcenteret er bare et af de fem nominerede projekter, hvem der løber med prisen afgøres af en offentlig afstemning. Giv trailcenteret din stemme og læs om de fem nominerede projekter: https://da.surveymonkey.com/r/aaretsidraetsbyggeri2021

Afstemningen løber indtil d. 19. maj 2021

Læs mere på www.oplevkolding.dk 

 

Kolding er fuld af gode historier

Kolding er en kommune, hvor fællesskaberne trives, og hvor rammerne er til stede for, at man kan skabe sig "det gode liv".

Det er også en kommune i konstant udvikling. Og der, hvor der leves gode liv, og hvor der sker udvikling, ligger der også en masse gode historier.

Se flere historier her