Skip til hoved indholdet

Kildemosen - bygget af genbrugssten

Kildemosen er en nybygget daginstitution i det sydvestlige Kolding. Design og bæredygtighed har været omdrejningspunkter gennem hele projektet. 

Bæredygtigt byggeri

Daginstitutionen ligger på den gamle kasernegrund i Kolding og netop kasernen har haft stor betydning for opførelsen af  Kildemosen. Daginstitutionens bygninger er nemlig muret af tegl fra den nedrevne kaserne, som er blevet renset og upcyclet til genbrug i de nye moderne rammer.

Genanvendelse og bæredygtighed er et gennemgående tema i Kildemosen, hvor også andre materialer fra den gamle kaserne er genbrugt i byggeriet i et cirkulært forløb. Bl.a. er byggematerialer fra kasernen brugt til eksempelvis bundsikring, og farvetoner fra kasernen er blevet genbrugt i institutionen.

De store bevaringsværdige træer står også stadig på grunden, og på udendørsarealerne har der været opmærksomhed på biodiversitet og optimal afvikling af regnvand.


Legepladsen er udviklet med børnene

Koldingvirksomheden Ledon har udviklet Kildemosens legeplads sammen med børnene. Dermed lever legepladsen op til Kolding Kommunes vision: Sammen designer vi livet. Ledon anvender nemlig designmetoder i sit udviklingsarbejde og tager udgangspunkt i slutbrugeren: børnene.

Cirkulær økonomi som drivkraft

Kolding Kommune er Cirkulær Økonomi Kommune og stræber efter at blive en foregangskommune inden for cirkulær økonomi. Derfor har Kolding Byråd vedtaget en bæredygtighedsstrategi.


Læs mere om bæredygtighedsstrategien her

 

 

Kildemosen daginstitution i Kolding, som er bygget af genbrugssten

Kontakt


Karsten Rosenlund Aagaard

projektleder

Tlf: 79 79 13 44

E-mail: karaa@kolding.dk