Skip til hoved indholdet

Kolding Å - ny bydel i hjertet af Kolding

Kolding Byråd har udvalgt AP Ejendomme til køber af området ved Holmsminde og Riberdyb på begge sider af Kolding Å midt i Kolding by. Området skal udvikles til en helt ny central bydel, der skal forbinde campusområdet og Kolding Havn med bymidten.


Valget af AP Ejendomme er sket blandt tre tilbudsgivere, som hver især har fremlagt et idéoplæg til en ny bydel ud fra ti forskellige temaer.


Udviklingen af bydelen skal ske i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, og AP Ejendomme lægger op til at lave inddragende designprocesser, så interessenter som bl.a. borgere og uddannelsesinstitutioner kan komme med input til udvikling af området.


AP Ejendomme vandt udbuddet på en stor idérigdom i oplægget af både praktisk og kreativ karakter. Derudover stiller AP Ejendomme med et stærkt hold, som består af designere, byplanlæggere og arkitekter med Arkitema Architects som bærende kraft. Med til bedømmelsen er der også lagt vægt på AP Ejendommes erfaring i at udvikle større byområder samt en høj sikkerhed for realisering.


AP Ejendomme viser med deres idéoplæg, at bæredygtighed har en høj prioritet, ligesom designworkshops med borgere er vigtige i processen.


Tidsplan og program

  • 2020: Design og helhedsplan
  • 2021: Planlægning
  • 2022: Bygge- og anlægsprojekter begynder

 

Læs Program for udviklingen af Bydelen Kolding Å her

Kontakt

 

Hans Peter Therkildsen

projektleder for Kolding Å

Nytorv 11, 6000 Kolding

tlf.: 79 79 16 11

e-mail: hant@kolding.dk