Skip til hoved indholdet

Kolding - UNESCO City of Design

Siden 2017 har Kolding været medlem af UNESCO’s globale netværk af kreative byer som Creative City of Design.

 

Kolding blev udpeget, fordi byen har udviklet et unikt design-økosystem på tværs af civilsamfund, offentlige institutioner og virksomheder samt kultur- og uddannelsesinstitutioner. Et økosystem som er sammen om at skabe et samfund, hvor design fremmer bæredygtig velfærd og vækst.

 

Det vil vi opnå

I økosystemet står parterne sammen om at skabe et inkluderende samfund, hvor det er attraktivt og meningsfuldt at uddanne sig, bo, leve og drive virksomhed ud fra økonomiske, sociale, kulturelle og miljømæssige aspekter.

 

I designbyen Kolding demonstreres det, at bæredygtig velfærd og vækst skabes i innovative samarbejder mellem civilsamfund, offentlige institutioner og virksomheder samt kultur- og uddannelsesinstitutioner.

 

Som medlem af det globale UNESCO-netværk er der en unik mulighed for at styrke den fælles forståelse, se de lokale indsatser i globalt perspektiv og fremme den fælles fortælling om Kolding som kreativ og bæredygtig by.

 

Sådan gør vi det

Gennem egne og fælles aktiviteter, indsatser og events fokuseres der på lokal udvikling i globalt perspektiv, hvor FN´s 17 verdensmål angiver retningen. Vi udvælger og skaber aktiviteter, som medvirker til kreativ, kulturel og bæredygtig velfærd og vækst, hvor designtænkning har drevet processen og/eller givet form til nye løsninger eller produkter.

 

Vi anvender UNESCO Creative City-logoet til at rammesætte og styrke fortællingen om designbyen Kolding både lokalt, nationalt og internationalt.

 

Læs også om Kolding Kommunes designvision her

Kontakt

 

Mikael Sorknæs

seniorkonsulent

Akseltorv 2A, 6000 Kolding

tlf.: 79 79 55 77 / 42 41 61 54

e-mail: mikso@kolding.dk

 

Kolding Unesco city of Design