Transparent
Kom til Kolding

Velkommen til Kolding Kommune

Kolding er en kommune med rigtigt mange muligheder både i arbejds- eller studielivet og i fritiden. Forhåbentlig bliver du rigtig glad for at bo her.

Welcome to Kolding Municipality. You can find information for newcomers in english on this page .

Tilbud til dig

Som tilflytter kan du få nogle smagsprøver på de mange kultur- og fritidstilbud, der er i kommunen. Du får adgang til de gratis smagsprøver via Kolding Kommunes velkomstfolder.

Folderen udleveres på Kolding Rådhus, Kolding Kommunes Borgerservice , og på bibliotekerne i Kolding, Vamdrup, Christiansfeld og Lunderskov i den del af åbningstiderne , hvor bibliotekerne holder åbent med betjening.

Du skal medbringe det velkomstbrev, du har fået fra Kolding Kommunes borgmester, når du skal have udleveret folderen.

Se her, hvilke tilbud folderen indeholder.

Gratis rejsekort til tilflyttere

Som ny tilflytter kan du få et rejsekort og rejse gratis med kollektiv trafik i to måneder. Det giver dig rig mulighed for at se din nye kommune og de oplevelser og seværdigheder, den har at byde på.

Rejsekortet gælder i hele Sydtrafiks område, som strækker sig fra grænsen i syd, til Varde, Billund og Vejle Kommune i nord. Kortet er gyldigt til rejser i alle Sydtrafiks busser, samt Arriva tog i kommunerne Tønder, Esbjerg og Varde.

Kortet kan bruges af alle medlemmer af husstanden, men giver udelukkende fri rejse til en enkelt voksen, som dog kan medtage to børn under 12 år gratis.

Vær opmærksom på at kortet skal være aktiveret indenfor to måneder efter du er flyttet til Kolding kommune.

Læs mere om kravene og hvordan du får kortet på denne side: https://shop.sydtrafik.dk/tilflytterkort/

Velkomstarrangement

Er du ny i Kolding? Så har du muligheden for at lære din nye kommune bedre at kende til et velkomstarrangement for tilflyttere. Det næste velkomstarrangement foregår torsdag den 26. september kl. 16.30-18.30 på UC-SYD.

Til arrangementet vil du bl.a. præsenteret for nogle af de tilbud der er i kultur og fritidslivet og mulighederne for at indgå i kommunens mange fællesskaber. Læs mere om på arrangementets Facebook-side her .

Hvis du ikke kan deltage den. 26. september, kan du skrive en e-mail til bosætningskonsulenten på jonno@kolding.dk , hvis du vil have besked om hvis du gerne vil have besked om andre fremtidige velkomstmøder.

Gåture for tilflyttere

I foråret 2024 inviterer Kolding kommune tilflyttere på gåture forskellige steder i Kolding. Her har du mulighed for at opleve den bynære natur som Kolding byder på. Du vil møde andre tilflyttere og høre om de mange fantastiske gå-fællesskaber, som vi allerede har i Kolding Kommune. Medarbejdere fra Fritid og Idræt og Kolding Kommunes bosætningskonsulent vil føre jer godt gennem turen. Læs mere om tid og sted for gåturene på denne side.

Kolding genbruger

Som tilflytter til en ny kommune kan det være godt at vide hvordan man skal håndtere sit affald. Det kan nemlig være meget anderledes end den kommunen man kommer fra.
I Kolding Kommune er der fokus på at sortere affald, sende mindre affald til forbrænding og
give affald nyt liv. Sortering derhjemme og på genbrugspladserne er din vej til en mere bæredygtig hverdag. Vidste du, at 4 af kommunens 5 genbrugspladser holder åbent alle dage, hele døgnet rundt?

Læs mere om, de mange tilbud vi har på affaldsområdet, og hvordan du kommer godt i gang med affaldssortering .

Øjeblikke fra Kolding Kommune

Oplev flere gode historier fra Kolding Kommune på Instagram og brug hashtagget #komtilkolding - så kan du blive synlig i vores feed.

Kontakt os om bosætning

Portræt af bosætningskoordinator Jon Noe

Bosætning og tilflytterservice

Jon Noe
Bosætningskonsulent - Newcomer guide

Akseltorv 2A, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 96 66
jonno@kolding.dk

Ditte SH

Salg af byggegrunde

Ditte Pagh Sørensen
Ejendomskonsulent

Akseltorv 2A, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 16 77
dipa@kolding.dk