Louise og Mikkel bygger en fælles fremtid op i Kolding
Louise S. Langergaard og Mikkel Thuesen Petersen er flyttet til Kolding fra Haderslev og Esbjerg for at bo sammen. Kolding ligger perfekt placeret midt i deres netværk, som strækker sig over et større geografisk område
Hvor skal vi bo?
Det er nok det første spørgsmål, der melder sig, når man har fundet én, som man vil leve sammen med.
Det spurgte Louise og Mikkel også hinanden om, da de i 2022 blev enige om, at de ville flytte sammen. Og deres svar på spørgsmålet var Kolding. Også selv om de ikke kendte andet til byen end Koldinghus, storcentret og spillestedet Godset.
Mange tilflyttere fra Haderslev og Esbjerg
Louise og Mikkel flyttede ind i Klostergården midt i Kolding i juli 2022. Dermed blev de en del af en tilstrømning, der gav Kolding Kommune en rekordstor befolkningsvækst i 2022 på 1.071 personer.
Louise kom fra Haderslev, hvor hun var flyttet til året før for at læse Ernæring og Sundhed på UC SYD. Mikkel kom fra Esbjerg, hvor han er vokset op, og hvor han har uddannet sig til fysioterapeut.
I 2022 flyttede næsten 6.500 personer til Kolding fra andre kommuner og fra udlandet. Heraf kom 521 fra Haderslev ligesom Louise, og 211 kom fra Esbjerg ligesom Mikkel. Der er også mange, der flytter fra Kolding, men altså ikke så mange, som der kommer hertil. Derfor voksede befolkningen med godt 1.000 personer sidste år.
Louise og Mikkel er flyttet sammen i Kolding og bor i Klostergården, der ligger tæt på alting.
Kolding er verdens navle
Louise og Mikkel valgte Kolding, fordi byen ligger midt mellem Vejle, Haderslev, Esbjerg og Odense, og med let forbindelse til Aarhus.
Ud over, at Louise læser i Haderslev, har hun sit netværk i Vejle, hvor hun er vokset op, og i Odense, hvor hun har boet i ti år. Mikkels netværk er til gengæld ”hjemme” i Esbjerg og så i Aarhus, hvor han tog sin uddannelse til fysioterapeut og spiller i metalbandet ”Beneath the Silence”.
- Vi synes begge to, at det er fedt at starte vores liv sammen et nyt sted, og der ligger Kolding altså bare godt. Det er ligesom et knudepunkt, hvor der er kort til det hele. Vi blev også hurtigt glade for byen, fortæller Louise.
De benytter begge fitnesscentret i Slotssøbadet, og især Mikkel bruger også svømmehallen og det udendørs bassin. De holder meget af at komme der.
- Det er superfine forhold. Vi synes nærmest, det minder om at være på ferie sydpå, når man ligger der på terrassen og kigger ud over søen, smiler Louise.
- Ja, vi var slet ikke klar over, at der var en sø midt i Kolding, som man kan gå ture rundt om. Så selv om vi ikke kendte noget til byen i forvejen, er vi ikke blevet skuffede. Tvært imod er vi positivt overraskede. Jeg har også solgt min bil, for den har vi ikke brug for, når vi bor så centralt og tæt på banegården, og når vi kan gå til alting. Det er let at tage toget i alle retninger – til Esbjerg, Aarhus, Odense og Vejle, fortæller Mikkel.
Klar til arbejdsliv i Kolding
Louise kører med X-bus til uddannelsen i Haderslev. Det fungerer også fint, og det går hurtigt, for der er kun et enkelt stop i Christiansfeld, indtil hun kan stå af i Haderslev.
- Vi er virkelig glade for at bo her, og vi ser det ikke bare som en mellemstation. Jeg kan sagtens se mig selv i et job her. Det kan enten være som selvstændig eller som ansat et sted, hvor jeg kan finde nogle ligesindede terapeuter. Jeg vil nemlig gerne arbejde inden for smertebehandling, forklarer Mikkel.
Louise er også med faglige briller ret vild med Kolding. Hun synes, det virker til at være en fremsynet kommune, når det handler om børns ernæring og sundhed, som hun går meget op i.
- Det er en kommune, der arbejder efter mit hoved, hvor man er med på de nyeste metoder. I Kolding vejer man ikke skolebørnene, men kigger i stedet på hele barnets trivsel. Det blev jeg virkelig glad for, og jeg kan sagtens kan se mig selv i et job her i byen, når jeg er færdig med min uddannelse, pointerer Louise.
Mikkel og Louise har efter det første halve års tid endnu ikke fået noget netværk i Kolding.
- Men det vil vi ikke gå i panik over. Vi har ikke haft tid til at gøre noget aktivt for det endnu. Det skal nok komme, når vi får arbejde, vurderer Louise.