Transparent
Kom til Kolding

Kolding Kommune har meget at byde på

For mange familier skabes rammen om det gode liv af et hus, man selv på en eller anden måde har været med til at designe og/eller indrette. Det er der rige muligheder for i Kolding Kommune, som er en kommune, der har en stor variation af byer og landsbyer. Derfor er der også et rigt udvalg af byggegrunde.

Uanset hvor i kommunen, man vælger at slå sig ned, er der en geografisk fordel i den centrale placering i landet. Og ikke nok med det. I Kolding krydser de to motorveje i Danmark E45 og E20 hinanden. Det betyder, at alle veje fører til Kolding, og at det er let at køre i alle retninger fra Kolding, hvis man ikke arbejder lige om hjørnet. Og skulle man få brug for et jobskifte, så er der adgang til dobbelt så mange arbejdspladser inden for en times kørsel fra Kolding, end der er i Odense og tre gange så mange som i Esbjerg.

Mikropolen Kolding

Selv om man måske ønsker at bo i et nært samfund som en landsby bl.a. for at nyde roen i landlige omgivelser, er det rart med en attraktiv by i nærheden. Sådan en by er Kolding, der kan kaldes en mikropol - altså en mindre by, der har alle storbyens tilbud. Her kan man med andre ord få alt det, man ikke kan få på nettet.

I Kolding er der et rigt kulturliv med bl.a. med teatre, museer, spillesteder og biografer. Alt sammen bygget op omkring det historiske islæt, som kongeborgen Koldinghus med Slotssøen tilfører byen midt i centrum. Dertil kommer et stort udvalg i caféer og restauranter, som er krydret med et hyggeligt handelsmiljø.

Handels- og uddannelsesby

Kolding er en betydningsfuld handelskommune. Kommunen har den største handelsomsætning pr. indbygger vest for Storebælt. Folk kommer langvejs fra for at handle i Kolding, hvor storcentret tiltrækker over 6 mio. besøgende om året. 

Kolding er også en by, der er præget af et stort uddannelsesmiljø med ca. 10.000 studerende. Kolding er den eneste universitetsby i Trekantområdet og tiltrækker studerende fra en stort opland til et bredt spekter af uddannelser lige fra ungdomsuddannelser over professionsuddannelser og til universitet.

Byens campus ligger tæt på midtbyen og samtidig i skønne omgivelser op ad Kolding Å og Kolding Fjord. Her har en stor del af de studerende deres daglige gang bl.a. på Syddansk Universitet, IBA Erhvervsakademi, IBC og Designskolen Kolding.

Gå på opdagelse

Kolding Kommune har altså meget at byde på. Tjek de enkelte udstykninger ud. Og læs meget mere om, hvad kommunen tilbyder tilflyttere, og hvordan kommunens borgere, institutioner, virksomheder og foreninger i fællesskab gør kommunen til et attraktivt sted at bo, leve og drive virksomhed.

Nyhedsbrev

Hvis du vil holde øje med, hvad der kommer af nye udstykninger, kan du tilmelde dig  nyhedsbrevet Byg og bo  om nye grunde og udstykninger.

Vester Nebel udstykning 2018
Udstykning med byggegrunde i Ødis, hvor vejen snor sig gennem området, og med Ødis Sø i baggrunden

Der er god grund til at bygge hus i Kolding Kommune

Thomas og Christina Graugaard-Nielsen står midt på deres byggegrund på Vesterengen i Viuf. Thomas står til venstre, Christina står til højre. Foran dem ligger deres hund Svend. Der er  bunker af jord på grunden
Ødis Sø fotograferet med en cirkelformet bro i forgrunden og til venstre i billedet. Bagest og til højre ses søen og i baggrunden landskabet, der omkranser søen. To personer opholder sig yderst på broen. Personen til venstre står op. Personen til højre sidder ned.

Gå på opdagelse i projekter og historier

De er vilde med Viuf

Christina og Thomas er tilflyttere til Viuf, og de er så glade for at bo der, at de efter 16 år købte en byggegrund til et nyt hus i samme landsby

Kontakt os om bosætning

Portræt af bosætningskoordinator Jon Noe

Bosætning og tilflytterservice

Jon Noe
Bosætningskonsulent

Akseltorv 2A, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 96 66
jonno@kolding.dk

Ditte SH

Salg af byggegrunde

Ditte Pagh Sørensen
Ejendomskonsulent

Akseltorv 2A, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 16 77
dipa@kolding.dk