Nye tilflyttere sagde velkommen til hinanden
Ca. 100 voksne og børn tilbragte et par timer sammen en søndag eftermiddag i maj for at lære kommunen og hinanden lidt bedre at kende
Hvis nogen spotter en flyttebil et sted i Kolding kommune, er det ikke så sært. Hvert år flytter ca. 5.700 personer til kommunen, og det giver selvsagt en lind strøm af flyttelæs.
Men til hvert et læs hører jo mindst ét menneske og ofte en hel familie. Og selv om en flytning ofte fører noget nyt og spændende med sig, kan det også være en udfordring at finde sig til rette i sin hverdag og falde til, hvis man f.eks. flytter til Kolding fra København eller Aalborg og ikke kender så meget til området i forvejen.
Men selv hvis man flytter til Kolding fra en nabokommune som Haderslev eller Vejle, kan man også have brug for at få overblik over, hvor man skal gå hen for at få de gode oplevelser f.eks. inden for natur, kultur og idræt - og i det hele taget få syn for de fællesskaber, der er rundt omkring.
Og disse ting er netop nogle af de temaer, Kolding Kommune tager op på ”Velkomstmøde for tilflyttere”, som er en tilbagevendende aktivitet. Arrangementer for nye tilflyttere har dog måttet ligge stille et par år på grund af corona-situationen. Men søndag 8. maj var det atter muligt at invitere nye tilflyttere til at mødes med hinanden og kommunen.
Kreativt værksted for børn
Velkomstmødet var denne gang tilrettelagt som en familieaktivitet. Mens de voksne mødte borgmester Knud Erik Langhoff og andre fra kommunen, der fortalte om kulturliv og fritidsaktiviteter, fik børnene mulighed for at muntre sig med kreative sysler.
Studerende fra SDU tilrettelagde et kreativt værksted for børnene under et bæredygtigt tema. Derfor kunne børnene male fuglehuse, bygge insekthoteller, male urtepotter og så blomsterfrø.
Børnenes kreative udfoldelser bliver udstillet ved Repair & Remake Festivalen ved Nicolai Komplekset i Kolding 27. maj. Når børnene møder op til festivalen, kan de få deres egne fuglehuse med hjem.
Dagen sluttede med kaffe, kage og god tid til small-talk.
- Det var en fornøjelse at se, hvordan folk fik talt sammen på kryds og tværs. Det var også min fornemmelse, at der blev skabt basis for nye bekendtskaber og udvekslet telefonnumre. Så jeg håber, folk gik hjem med en rar fornemmelse og noget ny viden oven på en hyggelig eftermiddag, vurderer bosætningskonsulent Jon Noe.
Næste gang bliver for unge og udlændinge
Næste ”Velkomstmøde for tilflyttere” tænkes afholdt i efteråret, hvor målgruppen bliver de unge samt folk, der flytter til Kolding fra udlandet.
Alle tilflyttere, der er interesserede i at deltage i et kommende velkomstmøde, er meget velkomne til at skrive til bosætningskonsulent Jon Noe på jonno@kolding.dk.