Skip til hoved indholdet

Skamlingsbanken - nyt oplevelsescenter

Skamlingsbankeselskabet, Klokkestabelfonden og Kolding Kommune vil udvikle og fremtidssikre Skamlingsbanken som folkeligt mødested og national attraktion.


Målet er at udnytte Skamlingsbankens potentiale langt bedre end i dag, så området bliver et kulturhistorisk og landskabeligt samlingssted for alle. Det indebærer, at der skal arbejdes på tre felter:

  • Genskabe landskab og udsigter
  • Styrke naturværdierne
  • Sætte fortællingen af stedets enestående historie ind i en større sammenhæng, der i øjenhøjde med besøgende perspektiverer fortid, nutid og fremtid gennem moderne formidling og kulturarrangementer

 

Projektet består bl.a. af nyt besøgscenter som erstatning for den eksisterende udstillingsbygning, retablering af terrænet, en ny parkeringsplads, en ny folkemødeplads, renovering af det eksisterende stiforløb, etablering af et nyt stiforløb og opsætning af små spots i landskabet.


A.P. Møller-fond bidrager til Skamlingsbankecentret

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har skænket 40 mio. kr. til en delvis realisering af udviklingsplanen for Skamlingsbanken. Donationen fra A.P. Møller Fonden skal finansiere første fase af udviklingsplanen.


Region Syddanmark har skænket 1.750.000 kr. til formidling af både naturen og talens kræfter omkring Skamlingsbanken. Pengene skal bruges til en interaktiv udstilling i det kommende oplevelsescenter.


Foreningen Plan-Danmark har doneret cirka en halv mio. kr. til renovering af mindesmærker.


Fonde, virksomheder, foreninger og andre, som overvejer at bidrage til det ambitiøse projekt, er velkomne til at kontakte projektlederen.

 

Læs mere om Skamlingsbanken og projektet her

 

 

Skamlingsbankestøtten

 

Skamlingsbankecentret

Kontakt

 

Mette List

projektleder for Skamlingsbankecentret

Nytorv 11, 6000 Kolding

tlf.: 79 79 74 47

e-mail: meli@kolding.dk