Transparent
Kom til Kolding

Kolding Kommune har meget at byde på

For mange familier skabes rammen om det gode liv af et hus, man selv på en eller anden måde har været med til at designe og/eller indrette. Det er der rige muligheder for i Kolding Kommune, som er en kommune, der har en stor variation af byer og landsbyer. Derfor er der også et rigt udvalg af byggegrunde.

Uanset hvor i kommunen, man vælger at slå sig ned, er der en geografisk fordel i den centrale placering i landet. Og ikke nok med det. I Kolding krydser de to motorveje i Danmark E45 og E20 hinanden. Det betyder, at alle veje fører til Kolding, og at det er let at køre i alle retninger fra Kolding, hvis man ikke arbejder lige om hjørnet. Og skulle man få brug for et jobskifte, så er der adgang til dobbelt så mange arbejdspladser inden for en times kørsel fra Kolding, end der er i Odense og tre gange så mange som i Esbjerg.

Mikropolen Kolding

Selv om man måske ønsker at bo i et nært samfund som en landsby bl.a. for at nyde roen i landlige omgivelser, er det rart med en attraktiv by i nærheden. Sådan en by er Kolding, der kan kaldes en mikropol - altså en mindre by, der har alle storbyens tilbud. Her kan man med andre ord få alt det, man ikke kan få på nettet.

I Kolding er der et rigt kulturliv med bl.a. med teatre, museer, spillesteder og biografer. Alt sammen bygget op omkring det historiske islæt, som kongeborgen Koldinghus med Slotssøen tilfører byen midt i centrum. Dertil kommer et stort udvalg i caféer og restauranter, som er krydret med et hyggeligt handelsmiljø.

Handels- og uddannelsesby

Kolding er en betydningsfuld handelskommune. Kommunen har den største handelsomsætning pr. indbygger vest for Storebælt. Folk kommer langvejs fra for at handle i Kolding, hvor storcentret tiltrækker over 6 mio. besøgende om året. 

Kolding er også en by, der er præget af et stort uddannelsesmiljø med ca. 10.000 studerende. Kolding er den eneste universitetsby i Trekantområdet og tiltrækker studerende fra en stort opland til et bredt spekter af uddannelser lige fra ungdomsuddannelser over professionsuddannelser og til universitet.

Byens campus ligger tæt på midtbyen og samtidig i skønne omgivelser op ad Kolding Å og Kolding Fjord. Her har en stor del af de studerende deres daglige gang bl.a. på Syddansk Universitet, IBA Erhvervsakademi, IBC og Designskolen Kolding.

Gå på opdagelse

Kolding Kommune har altså meget at byde på. Tjek de enkelte udstykninger ud. Og læs meget mere om, hvad kommunen tilbyder tilflyttere, og hvordan kommunens borgere, institutioner, virksomheder og foreninger i fællesskab gør kommunen til et attraktivt sted at bo, leve og drive virksomhed.

Nyhedsbrev

Hvis du vil holde øje med, hvad der kommer af nye udstykninger, kan du tilmelde dig  nyhedsbrevet Byg og bo  om nye grunde og udstykninger.

Dronefoto af udstykning med byggegrunde i Vester Nebel i 2018. I baggrunden ses en af Donssøerne
DJI 0055

Der er god grund til at bygge hus i Kolding Kommune

Sonja Hovmann Steffensen fra Jordrup står på en ledig byggegrund og rækker armene op og ud til siden
Udsigt over landskabet ved Søvænget set fra landevejen mod søen

Gå på opdagelse i projekter og historier

Her kan alle være med

Jordrup er et inkluderende samfund, mener Sonja Hovmand Steffensen, der flyttede dertil med familien, da de fandt drømmehuset i området

Kontakt os om bosætning

Jon Noe1

Bosætning og tilflytterservice

Jon Noe
Bosætningskonsulent - Newcomer guide

Nytorv 11, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 62 97
jonno@kolding.dk

Ditte Pagh Sørensen1

Salg af byggegrunde

Ditte Pagh Sørensen
Ejendomskonsulent

Nytorv 11, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 64 06
dipa@kolding.dk