Transparent
Kom til Kolding

1.380 nye indbyggere i Kolding Kommune på ét år

Flere flytter til Kolding Kommune, og færre flytter derfra. På ét år er kommunens befolkning steget med 1.380 personer fra 92.986 til 94.366

Der er overskud på indbyggerkontoen for tiden. Flere flytter til Kolding fra andre kommuner, end der flytter fra Kolding til andre egne af landet. Flere får bopæl i Kolding, når de flytter til Danmark fra udlandet, end omvendt. Og så bliver der født flere i Kolding Kommune, end der er personer, som dør.

Sammenlagt giver det et plus på kontoen og en stigning i indbyggertallet med hele 1.380 personer det seneste år. Af dem er 404 nye borgere fra Ukraine. I det første halvår af 2022 er det områderne Vonsild, Brændkjær og Dyrehavevej (i Kolding) der har oplevet den største vækst i antallet af indbyggere.

- Det er et fantastisk resultat. Kolding er i vækst, og det ser ud til, at vi både er blevet bedre til at tiltrække indbyggere og til at fastholde dem, der bor her. Det glæder mig især, at de 18-24-årige, som ellers især flyttede væk fra kommunen i corona-årene, nu i højere grad bliver boende. Stigningen skyldes måske et gunstigt jobmarked, og så at der er bygget flere boliger, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Mange flere 25-34-årige

Det er især de 25-34-årige, der er blevet flere af. Den gruppe alene er vokset med 166 personer på ét år. Men også aldersgrupperne 35-64 år er vokset pænt.

Kolding Kommune er dog ligesom de fleste andre kommuner i landet ramt af, at de 18-24-årige flytter væk, f.eks. fordi de tager sig en uddannelse i en anden by. Der giver aktuelt et minus i regnskabet på 173 personer. Men det er lang fra så slemt, som det har været tidligere. I 2020-2021 mistede kommunen over dobbelt så mange i den aldersgruppe.

Velkomst maj 2022-28

Inkluderende og familieorienteret by

Marco Palermo (37) og hans kæreste Majken Holm Simmelsgaard (36) er nogle af dem, der er flyttet til Kolding efter at have boet en årrække i København. Han er oprindeligt fra Italien, og hun er fra Vestjylland. De flyttede ind i Søndervangkvarteret i efteråret 2021 og fik deres første barn.

De fortæller, at inkluderende og familieorienteret er de to første ord, der popper op, når de tænker på Kolding. De mener, at hvis man er et sted i dit liv, hvor man har brug for at rangordne sine prioriteter på ny med familien først, så er Kolding stedet.

- Vi har følt os varmt modtaget fra starten. Fødsels- og barselsafdelingen mødte os med stor professionalisme og omsorg. Naboerne kom med blomster, da vi kom hjem fra hospitalet. Og kommunens velkomst-arrangement gav os mulighed for at skabe nye forbindelser til mennesker her. Vi oplever også Kolding som en by, hvor vi kan bidrage med vores kompetencer og interesser i en tryg ramme, fortæller Majken Holm Simmelsgaard.

FAKTA - Perioden 1. august 2021 – 1. august 2022

Tilflyttere fra andre kommuner: 4.856

Fraflyttere til andre kommuner: 4.515

Indrejste fra udlandet: 1.575

Udrejste til udlandet: 577

Fødsler: 952

Dødsfald: 916