Transparent
Kom til Kolding

De valgte nærheden til naturen

I Ødis får man meget for pengene – natur, fællesskab, trygt børneliv og nærhed til motorvejen

Da Betina Fabian og Jan Søgaard Jørgensen var klar til at købe en byggegrund, faldt valget på Ødis af flere årsager. 

- Naturen herude er fantastisk, og så ligger Ødis godt i forhold til motorvejen. Vi kiggede også på grund i Kolding, men herude fik vi mere for pengene, forklarer Jan Søgaard Jørgensen. 

Han henviser til, at grundene i Ødis ikke er så dyre, og at man får så meget i tilgift. 

- Vi har en fantastisk udsigt over Ødis Sø. Og lige ovre på den anden side af vejen ligger Drenderup Skov, hvor man både kan gå, løbe og cykle ture, og hvor der er bålhytte og shelter. Vi ville gerne bo et sted, hvor der var luft omkring os. Og det får vi virkelig her, pointerer Jan. 

Han er fra Ødis

Men han erkender, at det nok også spiller ind på valget af byggegrund, at Jan selv er fra Ødis: 

Jan Søgaard Jørgensen har både udsigt over Ødis Sø og udstykningen på Søvænget, som han og familien er naboer til

- Som ung var jeg sikker på, at jeg aldrig ville tilbage til Ødis. Men da det kom til stykket, var det faktisk her, vi ville få mest for pengene og få de bedste rammer. Her er børnehave og skole til børnene, og så ligger Ødis et godt sted, når man skal køre på arbejde i Kolding-området. På 5 minutter er jeg ude på motorvejen, og jeg kan være i Kolding Nord på et kvarter. Det tror jeg ikke, man kan, hvis man bor midt inde i Kolding. 

Banker på hos naboen

Ødis har altså alt, hvad man har brug for som børnefamilie. - Næsten da, for der er ikke nogen butik. Nærmeste supermarkeder er i Vamdrup og i Vonsild. Og så er der heller ikke så god en offentlig transport, som hvis man boede inde i Kolding. 

- Så man skal ville ud og bo på landet, hvis man slår sig ned i Ødis. Man er nødt til at have bil. Men det, at der ikke er en butik, er ikke noget stort problem i hverdagen, for man handler bare på vej hjem fra arbejde eller online. Da jeg var barn i Ødis, var der en købmand. Det var da belejligt, men man vænner sig til, at man ikke har den mulighed. Og mangler man noget vigtigt, banker man på hos naboen, smiler Jan.  

FAKTA

Borgmestervænget er nabovej til den nye udstykning Søvænget

Jan og Betina byggede hus på Borgmestervænget i 2000

Huset er på ca. 190 m2

Deres søn og datter på 15 og 17 år (i 2021) er vokset op i Ødis