Transparent
Kom til Kolding

Et lokalsamfund med gang i

I Viuf mødes man bl.a. til banko, fællesspisning, damefrokost og øl-smagning

Hvis man har lyst til at være en del af et aktivt lokalsamfund, så er Viuf et godt sted at slå sig ned.

Den lille landsby har en medborgerforening, der sætter mange ting i gang, og formanden oplever, at byen bakker op.

- Viuf er et sted, hvor de fleste kender hinanden. Når man bor et lille sted, ved man godt, at der ikke sker noget, hvis man ikke selv sætter det i gang. Så det arbejder vi for i foreningen. Og jeg synes generelt, der er god opbakning til det meste, vurderer Nicolai Asmussen, der er formand for Viuf Medborgerforening.

De fleste aktiviteter lå stille i corona-perioden. Men inden da var der gang i mange ting, som foreningen arbejder for at få op at stå igen på den anden side af nedlukningerne.

Damefrokost og storskærm med bold

Af aktiviteter kan nævnes fællesspisning i medborgerhuset, øl-smagning om foråret, damefrokost i oktober og banko 2-6 gange på en sæson alt efter ressourcer.

- Øl-smagningen kommer folk virkelig af sted til. Det er en fast tradition, som plejer at være udsolgt med 80-85 deltagere. Det udvikler sig altid til en fest. På samme måde er damefrokosten også en fast tradition, og det er virkelig sjovt, smiler Nicolai, der er med som en af de få mænd, der serverer for damerne.

Ind imellem de traditionsrige arrangementer sker der også nye tiltag. F.eks. arrangerede medborgerforeningen storskærm ved medborgerhuset, da det gik godt for Danmark til fodbold-EM i sommeren 2021. Og samme sommer blev der holdt sankthans-fest, hvor der kom 200 deltagere. Sankthansfesten året før blev live-streamet, så alle kunne være med også hjemme fra sofaen på grund af corona.

Mange forskellige foreninger

Nicolai Asmussen understreger, at medborgerforeningen ikke er den eneste, der sætter skub i Viuf. Der er andre foreninger, der også har godt fat i beboerne. Ud over idrætsforeninger er der bl.a. en ældreklub og et aktivt menighedsråd.

- Jeg har boet i Viuf siden 2007, og jeg skal bæres herfra. Og jeg forstår ikke, hvorfor Viuf har et mindre godt ry end f.eks. nabolandsbyen Almind. Personligt vil jeg helst bo i det her fællesskab, hvor man kan få en større grund til det halve i forhold til så mange andre steder.

Sankthansfest i Viuf, hvor der deltog cirka 200 af byens borgere. De sidder ved borde på bænke og hygger sig sammen

Sankthansfest i Viuf, hvor der deltog cirka 200 af byens borgere. De sidder ved borde på bænke og hygger sig sammen