Transparent
Kom til Kolding

Flere babyer giver flere borgere

Oliwia fra Hejlsminde er en af de små nye borgere, der har givet Kolding Kommune fremgang i indbyggertallet

Oliwia rækker ud efter en lækker rød byggeklods. Hun har lige sovet middagslur og spist hindbær og melon, og nu er hun fuldstændig klar til at gå på opdagelse i sin egen trygge verden i huset hos mor og far i Hejlsminde. Hun strækker sig så langt, hun overhovedet kan for at få fat på det mest spændende, hun kan få øje på - længst muligt væk. En rød klods.

Oliwia er en af de 966 babyer, der kom til verden i Kolding Kommune i 2021. Det fine fødselstal var med til at øge befolkningen. I alt steg indbyggertallet i Kolding Kommune med 490 personer i 2021. Ud over babyer var øget indvandring især fra Tyskland og Polen også med til at øge befolkningstallet.

Ro og højt til loftet

Oliwia blev født i juli 2021, og dengang boede familien på Agtrupvej i Kolding. Men kun tre uger efter fødslen, kunne Camilla og Pawel Kruse flytte ind i drømmehuset i Hejlsminde.

- Her er frem for alt ro og højt til loftet. Vi har fået luft omkring os, konstaterer Pawel.

- Og skøn natur. Vi har stranden og skoven lige uden for døren, supplerer Camilla.

Familien er flyttet ind i en villa, der ligger på en naturgrund. De har planer om, at de vil etablere en bålplads og bygge et shelter, så de rigtigt kan udnytte, at de bor midt i naturen.

- Da vi ledte efter et sted at købe hus, var det vigtigt for os at finde et sted, hvor vi bare kunne åbne døren, og så var vi ude. I Kolding boede vi i en lejlighed på 2. sal, og når man bor så højt oppe med en baby, går man ikke bare lige ned, når solen skinner. Her går vi bare ud, når vi vil, forklarer Camilla.

28 nye babyer i området

Og måske er de skønne omgivelser en del af svaret på, hvorfor befolkningstallet i området ved Sjølund, Hejls og Hejlsminde også blev øget i 2021. Det steg nemlig med 1%, hvilket svarer til 21 personer. I samme område blev der født 28 nye babyer i 2021.

Camilla og Pawel er meget glade for at bo i Hejlsminde. De synes, det er et godt sted for Oliwia at vokse op. Og de vil helt klart anbefale andre også at flytte til området.

- Vi vil rigtig gerne have flere børnefamilier herud. Og det er muligt, for det er et sted, hvor man både kan købe en grund, og hvor man får meget for pengene, når man køber hus, f.eks i forhold til i Kolding. Og så får man de gode omgivelser oveni, påpeger Pawel.

Et fortov ville være dejligt

Men selv om det er et skønt sted at bo, er der også plads til forbedringer, mener Camilla.

- Det ville være skønt med et fortov eller en sti langs med Hejlsmindebakken, så man kan gå der lidt mere sikkert med en barnevogn. Og så kunne vi godt bruge et sted at samles, f.eks. en stor naturlegeplads, hvor familier med børn kunne mødes, så børnene kan lege sammen. Det tror jeg, kunne få endnu flere til at vælge Hejlsminde og området herude.

Hejlsminde Oliwia-1