Transparent
Kom til Kolding

Hylkedalen har fået et trailcenter

En stor mængde frivillige har sammen med Danmarks Idrætsforbund, Lokale- og Anlægsfonden, Tegnestuen Mejeriet og Kolding Kommune været med til at udvikle et trailcenter med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen

Trailcenteret er støttet af Lokale og Anlægsfonden og er et af fem nye trailcentre i Danmark, der skal fungere som eksempel-projekter for mødesteder i naturen, der kombinerer klubhus, bade- og omklædningsfaciliteter, depot og mødested for både idrætsforeninger og selvorganiserede brugere.

Trailcentret er et sted, der også kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet. Det skal være porten til aktive naturoplevelser. Her kan man få oplysninger om de lokale spor, klæde om og komme afsted. Det er også her, man finder ly, både til madpakkepausen, og når grupper vil mødes på stedet.

Træningstrappe og monkey bar

Trailcenteret er indrettet med et stort åbent rum, som husets hjerte og samlingssted med en sidde og træningstrappe, der fører op til en overdækket terrasse. Her er der mulighed for at rulle yogamåtten ud eller træne med medbragt udstyr.

Rundt om bygningen er der balance- og styrketræningselementer og under tagudhænget kan man prøve kræfter med Danmarks måske længste ’monkey bar’ på 33 meter, hvor man kan gå armgang.

Trailcenteret er desuden indrettet med grej-depoter, garderobeskabe med mulighed for aflåsning samt toilet/bad og omklædning. I trailcenteret er også indrettet et fælles klublokale for foreninger med bl.a. adgang til møderum.

Ud over trailcentret er der også andre nye faciliteter i Hylkedalen.

Der er et knapt to kilometer langt mountainbike-spor. Samme sted kan man benytte nye træningsfaciliteter til udendørstræning, hvor man kan hoppe, kravle og balancere over og under nye forhindringer. I løbet af 2021 vil der anlægges yderligere mountainbike-spor og vandresti i Hylkedalen.

Læs mere om Trailcenter Hylkedalen her

Kontakt os

Mona Bruun Enevoldsen
Fritidskonsulent

Ågade 27, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 18 43
mobe@kolding.dk