Transparent
Kom til Kolding

Marina City skal binde by og fjord sammen

Et nyt attraktivt kvarter er på vej i Kolding, ved nuværende Marina Syd. Det er en bæredygtig bydel, der binder byen sammen med fjorden.

Bydelen skal rumme den største marina uden for hovedstadsområdet med ca. 1.000 bådpladser og ca. 30 pladser til husbåde. Havnen bliver top-attraktiv med bl.a. et nyt vandsportscenter. 

På land kommer Marina City til at byde på ca. 400 attraktive boliger opført som forskelligartet byggeri. Der anlægges en havnepromenade med caféer, klubhuse, servicebygninger, maritime erhverv, værksteder og andre aktiviteter tilknyttet lystbådehavnen. Længst mod øst anlægges en ny park. 

Marina City kommer til at adskille sig fra andre marinaer ved, at den bliver en del af byen, hvor der vil være liv både dag og aften hele året rundt. 

Bydel bygger på principper om cirkulær økonomi

Den nye bydel skal være et bæredygtigt byområde, der illustrerer cirkulær økonomi i byudvikling og byggeri. Området er præcertificeret med "guld", hvilket dokumenterer, at området bliver blandt de mest bæredygtige bydele i Danmark og internationalt. Marina City skal være et eksempelområde, hvor cirkulær økonomi tænkes ind i byggeri, transport, energi, anlæg og brugernes daglige adfærd. 

Tidsplan

2017-20: Design og planlægning
2021: Salg af byggemuligheder og forberedelse af bygge- og anlægsprojekterne
2021-2022: Bygge- og anlægsprojekterne påbegyndes
2023: Lystbådehavnen og de første byggerier tages i brug
2024-: Byggerier og anlægsarbejder fortsættes over en kort årrække

Læs mere på Marina Citys egen hjemmeside

Kontakt os

Projektledelse

Torben Gade
Projektchef

Nytorv 11, 6000 Kolding
Tlf: 79 79 44 16
togad@kolding.dk