Transparent
Kom til Kolding

Åben workshop om bosætning

Mandag 20. juni kan alle interesserede komme med input til Kolding Kommunes kommende strategi for øget bosætning. Det sker ved en eftermiddags-workshop på spillestedet Godset

Hvordan gør vi hele kommunen til et endnu mere attraktivt sted at bo, leve og arbejde? Det er et stort spørgsmål, som der kun ikke findes ét svar, men til gengæld sandsynligvis rigtigt mange gode bud på.

Kolding Kommune er i øjeblikket ved at indsamle viden og input til en bosætningsstrategi, som skal lægge kursen for det arbejde, kommunen vil udføre de kommende år – dels for at få flere til at blive boende i kommunen, dels for at få flere til at få øjnene op for, at det er et godt sted at slå sig ned. Desuden er det et mål at sikre den arbejdskraft i kommunen, som virksomhederne efterspørger.

Sammen om at løse udfordringen

Det er byrådet, der skal vedtage bosætningsstrategien. Hverken byrådet eller den kommunale administration kan dog klare opgaven alene. Hvis endnu flere skal vælge Kolding som deres bopælskommune, kan aktører som foreninger, uddannelsesinstitutioner, private borgere og virksomheder med fordel bidrage, så det bliver en fælles indsats.

Derfor er det også vigtigt for kommunen at få input fra alle med gode idéer til, hvordan kommunen bliver et bedre sted at bo, leve og arbejde. Disse input og idéer skal inspirere og bidrage til strategien.

Tid, sted og tilmelding

Derfor inviterer Kolding Kommune til en workshop mandag 20. juni kl. 15.30-ca.18.30 på Godset, Jens Holms Vej 5, 6000 Kolding. Alle interesserede kan melde sig til, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest torsdag 16. juni til jonno@kolding.dk . Der er et begrænset antal pladser til workshoppen.

Workshoppen tager udgangspunkt i helt nye undersøgelser, der giver et indblik i, hvorfor folk flytter til og fra kommunen. Undersøgelsen er gennemført af analysefirmaet Epinion.

Program

Programmet ser sådan ud. Der vil være en pause med let servering undervejs.

  • Velkomst ved borgmester Knud Erik Langhoff

  • Præsentation af workshoppens indhold ved facilitator Anne Vest Hansen

  • Præsentation af resultater af bosætnings- og imageanalysen ved bosætningskonsulent Jon Noe

  • Dialogspil i grupper om nogle af indsigterne fra Epinions analyse

  • Idéudvikling til den fremtidige bosætningsindsats

  • Afsluttende paneldebat med en håndfuld lokale interessenter