Transparent
Kom til Kolding

Forårskampagne - op til 59% rabat på udvalgte byggegrunde

En byggegrund for kun 150.000 kroner lyder næsten for godt til at være sandt, men det er nu virkeligheden i Kolding Kommune. Priserne bliver drastisk reduceret på udvalgte byggegrunde, enkelte er nedsat med helt op til 59%.

Der er mange penge at spare, hvis man netop nu er på udkig efter en byggegrund i Kolding-området. På grund af lav omsætning i en række udstykninger har byrådet valgt at sænke priserne på udvalgte grunde i 7 forskellige udstykninger. Det procentvis største prisfald er i Jordrup hvor prisen på en grund falder fra 370.000 kroner til 150.000 kroner.

Kommunen genudbyder derfor i alt 31 byggegrunde i de 7 forskellige udstykninger til kraftig reduceret pris. Grundene bliver udbudt efter påske fra 8. april med budfrist 29. april.

De udvalgte byggegrunde ligger i Hejlsminde, Jordrup, Skanderup, Stepping, Viuf (1. etape), Christiansfeld (1. etape) og Vamdrup (1. etape). Priserne sættes ned, fordi der ikke er solgt byggegrunde i 6 af de 7 udstykninger de seneste to år. I den syvende udstykning, den i Stepping, er der heller ikke solgt nogen grunde siden åbningssalget i september sidste år.

- Prisen har ikke svaret til markedet. Grundene ligger alle sammen attraktivt på forskellige måder. Nogle ligger meget naturskønt, andre centralt i forhold til motorvejsnettet og jernbanen. Og de ligger alle sammen i velfungerende lokalsamfund med stærke fællesskaber, forklarer borgmester Knud Erik Langhoff.

Enkelte af de udbudte grunde er restgrunde i ellers velbebyggede udstykninger. Det gælder f.eks. i Hejlsminde, Viuf og Christiansfeld. Men de fleste af de 31 grunde ligger i udstykninger, hvor der kun er solgt få grunde. Det er tilfældet i Skanderup og i Vamdrup. I Stepping er der endnu ikke er solgt én eneste grund i udstykningen.

- Det er vigtigt, at vores byggegrunde matcher markedsprisen. Vi arbejder målrettet på at få flere til at flytte til kommunen og flere til at blive her bl.a. ved at bygge deres egne huse. Derfor er et bredt og attraktivt udbud af byggegrunde et vigtigt element i vores bosætningsstrategi. Det skal være muligt at bygge sig et hus, der svarer til ens økonomiske formåen og til de drømme, man har om at bo i et lokalt samfund, uanset om det er i en større by eller i et mindre bysamfund på landet, forklarer Knud Erik Langhoff.

Billigst i Stepping og Jordrup

Grundene er blevet vurderet af to forskellige ejendomsmæglerfirmaer, der har sat en ny pris på hver enkelt grund. Det har medført reduktioner på helt op til 59%.

De billigste grunde findes bl.a. på Kløvervænget i Stepping, hvor udstykningens grunde nu koster mellem 150.000 kroner og 200.000 kroner. Prislejet for grundene i Stepping lå inden det nye udbud på mellem 275.000 kroner og 350.000 kroner.

De procentvis største prisnedsættelser finder man i Jordrup, hvor de tre ledige byggegrunde på Kærvænget hidtil har været til salg til en mindstepris på 370.000 kroner stykket. De er nu sat ned til et godt stykke under halv pris, nemlig til 150.000 kroner stykket.

Ud over de grunde, der kommer i udbud fra 8. april, nedsatte byrådet tidligere på året også priserne på de byggegrunde, der er til salg på Søvænget i Ødis. Her koster den billigste byggegrund i dag 275.000 kroner.

Der er også andre varer på hylden

Kolding Kommune har dog mange flere byggegrunde til salg end de grunde, der nu bliver udbudt til en nedsat mindstepris. De andre ligger i Vonsild, Christiansfeld, Viuf, Lunderskov, Eltang og Vamdrup. Alle kommunens byggegrunde kan ses på komtilkolding.dk/byggegrunde .

Annonce

Annonce