Transparent
Kom til Kolding

Tidligere direktør fra bl.a. LEGO Education bliver ny chef i Kolding Kommune

Pernille France fra Kolding, der har flere direktørjobs bag sig, skal stå i spidsen for afdelingen Strategisk Vækst i Kolding Kommune fra 1. august

Det er et ubeskrevet blad i den kommunale verden, men til gengæld et meget erfarent kort fra det private erhvervsliv, der 1. august indtager chefstolen i afdelingen Strategisk Vækst i Kolding Kommune.

Pernille France har erfaring med høje stillinger fra forskellige virksomheder, bl.a. 19 år fra LEGO. Heraf 8 år som direktør for udvikling og marketing i LEGO Education.

- Jeg er stolt af, at vi som kommune kan tiltrække en direktørprofil som Pernille France, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet. Hun kommer med benhård erfaring i at implementere strategier og et blik for at tænke i helheder, som vi virkelig kan bruge i en kommune som vores, slår kommunaldirektør Thomas Boe fast.

Et interessant brændpunkt

Strategisk Vækst blev dannet som en afdeling i Centralforvaltningen for ca. 4 år siden med henblik på at understøtte erhvervsvækst, bosætning og partnerskaber i Kolding Kommune under visionen Sammen designer vi livet. Afdelingen skal altså realisere politikernes visioner for kommunen i samarbejde med en bred skare af interessenter.

Og det er netop denne satsning på at holde fokus på vækst og helheden, der har fået Pernille France til at byde ind med sine kompetencer i Strategisk Vækst. Her vil hun gennem samarbejde og partnerskaber bidrage til væksten i den kommune, hvor hun er født, og hvor hun har boet sammen med sin mand siden 1992, da hun vendte hjem efter endt uddannelse.

- Jeg synes, der er et vanvittigt interessant brændpunkt i Strategisk Vækst. Kolding Kommune har en stærk vision med en strategisk vinkel. Men en strategi er aldrig bedre end vores evne til at sætte den i spil. Så der er brug for en stærk implementeringsmuskel. Og det er netop sådan én, jeg kommer med. Jeg er vant til at samarbejde om strategier og implementering i det private erhvervsliv, forklarer Pernille France.

- Jeg synes, Kolding Kommune udviser progressivitet og åbenhed ved at have etableret Strategisk Vækst. Og jeg glæder mig til at komme i gang i den afdeling, der kombinerer vækst, innovation, kompetencer og bosætning, og som vil skabe sammenhæng på tværs af borgere, virksomheder og uddannelser. Det er virkelig spændende med den helhedsbetragtning og godt tænkt, vurderer Pernille France.

Pernille France afløser Signe Marie Smidt, der forlod posten 1. april.

Pernille Frances CV i hovedtræk

Hun er uddannet Cand. Merc. Marketing ved Aalborg Universitet 1991. Som nyuddannet kom hun til LEGO, hvor hun bl.a. var marketingdirektør, inden hun i 2002 forlod Billund-virksomheden til fordel for et job i verdens største konfekturevirksomhed Cadbury. Efterfølgende var hun bl.a. ansat i Bolia.com, Strandgaard & Co og Kompan, inden hun i 2010 vendte tilbage til LEGO for at blive CMO for Education. Senest var hun adm. direktør for marketingbureauet River Online Group, der har til huse i Kolding.

Pernille France er pt. næstformand i Fonden Business Kolding, men vil fratræde sin bestyrelsespost ved tiltrædelsen af jobbet som chef for Strategisk Vækst. Hun fortsætter sit bestyrelsesarbejde i virksomhederne Skaarhoj ApS og MayaSoele ApS.