Transparent
Kom til Kolding
Flyt dig - Kom til Kolding - K ikon
Nærbillede af interiør i Pia Elgaards lejlighed blandt andet bøger i en bogreol og en porcelænsfigur af en upåklædt person med påmalede akupunkturpunkter

Butiksejer blev kropsterapeut

Nærbillede af Pia Elgaards hænder, der gestikulerer, mens hun fortæller

“Det er ikke altid, man er klar til at skifte spor i livet. Sommetider skal livet gøre det for dig” konkluderer Pia Elgaard med et forsigtigt smil. 

I flere år har Pia stået bag populære butikker i Koldings gågade, blandt andet mode- og livsstilsbutikken Luupe. Pia blev skilt og flyttede fra en murermestervilla til en ældre lejlighed i midtbyen. Hun solgte sin butik og lagde livet i detailbranchen på hylden. I dag er hun selvstændig kropsterapeut i virksomheden, Strejff, som hun driver fra sin hjørnelejlighed på den historiske Adelgade midt i Kolding.

Pia Elgaard sidder på en stol i sin lejlighed og smiler med en kaffekop mellem hænderne

At slå rødder i en omvæltning

Pia er én af mange tilflyttere, der har skabt sig et nyt liv i Kolding. Hun er vokset op på vestkysten, men valgte som ung Kolding mod øst, da hun skulle på handelsskolen. Hun har født sine tre børn her og det var derfor helt naturligt at blive boende, selv da hendes liv blev vendt på hovedet, og det blev tid til at skabe sig et nyt. Og Pia har fundet stor ro i sin nye tilværelse i den by, hun kender så godt.

“Jeg er så taknemmelig for, at jeg turde tage de skridt, jeg ikke troede, at jeg turde tage. I vores samfund er vi lig med vores arbejde. Men vi er jo også mange andre ting - og meget mere! Det har været en fantastisk frihed at nå til den erkendelse.”

Interiør fra Pia Elgaards lejlighed midt i Kolding blandt andet en stol, et billede på væggen og en vase i vindueskarmen

En nem by at bo i

Pia finder glæde i sin nye tilværelse. I dag lever hun nemlig ikke efter åbningstider eller alt dét, andre mener, hun skal være. Og Kolding danner de trygge rammer.

“Kolding er en nem by at bo i - det er nemt at komme rundt for at opleve omgivelserne. Vi cykler for det meste, når vi skal fra A til B, og her er der rigeligt at opleve for både voksne og børn,” smiler Pia. Selv nyder hun at tage sin yngste søn og en god kop kaffe med ud i det summende byliv. Græsplænen foran Koldinghus, med udsigt over slotssøen med dens mange svaner, er en foretrukken destination på de rolige familieture.

Nærbillede af interiør i Pia Elgaards lejlighed blandt andet bøger i en bogreol og en porcelænsfigur af en upåklædt person med påmalede akupunkturpunkter
Pia Elgaard står i sin ældre lejlighed i midtbyen i Kolding og danner en silhuet i lyset fra et vindue

Velkommen til Kolding

Her kan du leve

Kolding tættere på livet

Sanne og Niels Kallesøe leger med deres datter ved legehuset i deres have

Bæredygtig børnefamilie

Efter mange år i Aarhus og Odense er Niels Kallesøe og hans kone Sanne vendt tilbage til Kolding, hvor både han og Sanne er vokset op.

Læs mere
Rikke Molberg med solbriller på og stort smil og med graffitimalede containere ved udendørsscenen UJNFOR som baggrund

Musikken er flyttet med Rikke til Kolding

Rikke Molberg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af samme størrelse, mener hun.

Læs mere
Majbritt Budde Sørensen med en af sine sønner på gårdspladsen ved hjemmet i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra storbyræs til landsbyro

En historisk fæstegård danner med sit smukke stuehus og tre hvide længer trygge rammer for fællesskabet på Bjærtgaard i landsbyen Sdr. Bjert Her bor familien Budde Sørensen dør om dør med 13 andre familier i alle aldre

Læs mere
Maria Grønborg sidder på sin trappesten med forklæde på og med en kaffekop mellem hænderne

Fra Kinas mylder til Koldings ro

Efter mange år i udlandets spirende designbranche er Maria vendt hjem til Kolding, hvor hun har fundet roen til at forfølge sine drømme. Her har hun startet sin egen virksomhed, hvor hun producerer veganske sæber.

Læs mere
Søren Harresøe skimtes gennem ruden til den butik, han ejer sammen med sin bror Kristian i Kolding midtby

Livsstilsbrødrene fra Kolding

På Koldings gågade har to lokale brødre skabt et stilfuldt livsstilsunivers, HARRESØ, der trækker besøgende fra hele regionen. I Koldings midtby har brødrene fundet et unikt fællesskab og nærvær, som de nyder at være en del af.

Læs mere
Philip Hulgaard sidder på hug i sit bryggeri foran en hvid spand og har løftet en stor håndfuld maltbyg op i sine hænder

Fra fødegård til bryggeri

Philip står bag det prisvindende ølbryggeri ÅBEN, der har base på hans mors gård ved Kolding. Nu står hele Danmark for døren, og snart åbner Philip endnu et bryggeri i København.

Læs mere