Transparent
Kom til Kolding
Flyt dig - Kom til Kolding - K ikon
Maria Grønborg arbejder ved arbejdsbordet i sit sæbeværksted

Fra Kinas mylder til Koldings ro

Maria Grønborg sidder ved sit arbejdsbord, hvor der ligger sæbestykker

Maria Grønborg udnytter Koldings ro i sin virksomhed

“Egentligt skulle jeg kun have været tilbage i Kolding på et kort ophold på seks måneder, Men roen, det grønne og pladsen til at gøre det, jeg brænder for, har fået mig til at blive her” fortæller Maria.

Fra en sidegade ved slotssøen i midten af Kolding driver Maria velvære-virksomheden Mellow Mind hvor hun i sit lyse kælderstudie producerer veganske sæber. Det startede som et hobbyprojekt med ting, hun havde i køkkenskabene, og i dag sælges Marias håndlavede sæber i fem forskellige lande.Sæbeskiver står på snorlige række i Maria Grønborgs sæbeværksted

Fra Kina til Kolding

Den milde sæbemagers egen rygsæk er også rig af udlandserfaring. Senest har hun boet seks år i Kina, hvor hun først arbejdede som manager for det danske designhus HAY og siden i en kreativ stilling for den kinesiske restaurantkæde Wagas. Nu er hun tilbage i sin barndomsby Kolding, hvor de første, spæde designdrømme fødtes - en by, der er kendt for sine designambitioner.

“Det har været overraskende nemt at flytte tilbage, og det har været nemt at få et netværk af ligesindede kreative mennesker, der kæmper for en stærk by med personlighed, ligesom jeg selv gør. Her er et godt fællesskab - og jeg har ikke brug for, at have et visitkort der beskriver, hvem jeg er og hvad jeg laver. I Kolding kan jeg lave dét, jeg har lyst til og være den, jeg vil.”Nærbillede af Maria Grønborgs hænder, der skærer en sæbeblok op i sæbeskiver i en skæremaskine

Den vilde natur vinder året rundt

Når Maria ikke præger numre i endnu et velduftende parti af sæbe, holder hun af den vilde natur, der er overalt i kommunen. Særligt har området omkring Strandhuse ved Kolding fjord vundet Marias hjerte: 

“Her er jeg glad for både at vinterbade, når de rå måneder er over os, og i foråret og om sommeren er det et fantastisk sted at stå på Stand Up Paddle Board og dyrke yoga."

Lyserøde sæbeblokke ligger i pres i en stabel i Maria Grønborgs sæbeværksted
Maria Grønborg sidder på trappestenen til sit sæbeværksted og holder pause med en kop mellem hænderne

Velkommen til Kolding

Her kan du leve

Kolding tættere på livet

Sanne og Niels Kallesøe leger med deres datter ved legehuset i deres have

Bæredygtig børnefamilie

Efter mange år i Aarhus og Odense er Niels Kallesøe og hans kone Sanne vendt tilbage til Kolding, hvor både han og Sanne er vokset op.

Læs mere
Rikke Molberg med solbriller på og stort smil og med graffitimalede containere ved udendørsscenen UJNFOR som baggrund

Musikken er flyttet med Rikke til Kolding

Rikke Molberg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af samme størrelse, mener hun.

Læs mere
Majbritt Budde Sørensen med en af sine sønner på gårdspladsen ved hjemmet i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra storbyræs til landsbyro

En historisk fæstegård danner med sit smukke stuehus og tre hvide længer trygge rammer for fællesskabet på Bjærtgaard i landsbyen Sdr. Bjert Her bor familien Budde Sørensen dør om dør med 13 andre familier i alle aldre

Læs mere
Søren Harresøe skimtes gennem ruden til den butik, han ejer sammen med sin bror Kristian i Kolding midtby

Livsstilsbrødrene fra Kolding

På Koldings gågade har to lokale brødre skabt et stilfuldt livsstilsunivers, HARRESØ, der trækker besøgende fra hele regionen. I Koldings midtby har brødrene fundet et unikt fællesskab og nærvær, som de nyder at være en del af.

Læs mere
Philip Hulgaard sidder på hug i sit bryggeri foran en hvid spand og har løftet en stor håndfuld maltbyg op i sine hænder

Fra fødegård til bryggeri

Philip står bag det prisvindende ølbryggeri ÅBEN, der har base på hans mors gård ved Kolding. Nu står hele Danmark for døren, og snart åbner Philip endnu et bryggeri i København.

Læs mere
Pia Elgaard sidder på en stol i sin lejlighed og smiler med en kaffekop mellem hænderne

Butiksejer blev kropsterapeut

Pia har i mange år drevet forretning i Koldings midtby, men livet tog en drejning, som gav hende lyst til at opnå større jordforbindelse med sit sande jeg. I dag har hun skiftet spor og arbejder som selvstændig kropsterapeut.

Læs mere