Transparent
Kom til Kolding
Flyt dig - Kom til Kolding - K ikon
Rikke Molberg backstage på spillestedet Godset mellem stilladsdele og papkasser

Kolding, kulturen og kærligheden

Oversigt over publikumsområdet  med bænke i forgrunden og scenen i baggrunden - ved den udendørs musikscene UJNFOR ved spillestedet Godset i Kolding

“Jeg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af denne størrelse.”

Ordene falder fra 40-årige Rikke Molberg, der er flyttet til Kolding for kærligheden – til kæresten Christian, der selv flyttede til byen for 16 år siden, men i særdeleshed også kærligheden til musikken. 

Hun er fra Skanderborg og vokset op med de summende toner fra festivalen Smukfest i Bøgeskoven, hvor hun siden 1997 har været frivillig. I dag indånder Rikke musikken gennem sit job som eventkoordinator i organisationen MusikKolding, der arrangerer årlige musikbegivenheder som Stella Polaris, Sommer ved Søen, Opera på Skamlingsbanken og MusikKoldings helt nye initiativ, KOLD Festival.Rikke Molberg backstage på spillestedet Godset mellem stilladsdele og papkasser

Kulturlivet som samlingspunkt

Gennem sine aktiviteter er Rikke med til at samle borgerne i Kolding om musikken og dét samlingspunkt den er for lokale fællesskaber. På trods af, at corona-pandemien satte billetsalget til mange arrangementer på stand-by, har Rikke fundet nye veje at udvikle sig selv og Koldings musikscene på - blandt andet gennem udendørs pop-up koncerter i bybilledet. 

Stilstand er nemlig kreativitetens værste fjende, hvis du spørger Rikke Molberg: “Det er vigtigt, at vi fornyer os og følger med publikum, for de ved, hvad de vil have ud af de arrangementer, vi skaber sammen,” fortæller hun smilende.

“Pandemien har virkelig vist, hvor stærkt et lokalt fællesskab, vi har i Kolding. I en svær tid har jeg kunnet mærke, hvordan andre arrangører, foreninger og borgere har haft lyst til, at de her samlingspunkter bare  skal  fungere,” fortæller hun og uddyber: “Det rige forenings- og frivilligliv i Kolding Kommune er virkelig stærkt. Som tilflytter fandt jeg selv stor glæde i alle de mennesker, jeg mødte gennem kulturlivet og de frivillige projekter, jeg har deltaget i,” fortæller Rikke.

Rikke Molberg med solbriller på og stort smil og med graffitimalede containere ved udendørsscenen UJNFOR som baggrund

Mulighederne i Kolding er mange

“Godset er ét af Danmarks bedste spillesteder,” fortæller Rikke. Det skyldes både det store udvalg af kunstnere fra ind- og udland, der kommer og optræder, men også en bred vifte af genrer.

“Også Kolding Egnsteater har i løbet af det sidste år været igennem en helt vild udvikling. De tænker ud af boksen og har sørget for, at teater- og scenekunst ikke kun er for en smal skare, men er en oplevelse for alle. Det er klart et besøg værd!,” anbefaler Rikke afsluttende.

Det er ikke kun kulturen og de musikalske toner, der trækker i Rikke. Også kommunens geografiske placering, og det rige naturliv, der følger med, er hun faldet for i sin nye by: “Jeg er lykkelig for at være havnet her, hvor jeg er - både fagligt og professionelt, men ikke mindst også geografisk. Vi bor i den nordlige del af Kolding, men både by, skov, sø og strand er lige i nærheden.”Nærbillede af model med indretning af udendørsscenen UJNFOR ved spillestedet Godset i Kolding
Rikke Molberg arbejder med en model af spillestedet Godsets udendørsscene UJNFOR

Velkommen til Kolding

Her kan du leve

Kolding tættere på livet

Sanne og Niels Kallesøe leger med deres datter ved legehuset i deres have

Bæredygtig børnefamilie

Efter mange år i Aarhus og Odense er Niels Kallesøe og hans kone Sanne vendt tilbage til Kolding, hvor både han og Sanne er vokset op.

Læs mere
Majbritt Budde Sørensen med en af sine sønner på gårdspladsen ved hjemmet i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra storbyræs til landsbyro

En historisk fæstegård danner med sit smukke stuehus og tre hvide længer trygge rammer for fællesskabet på Bjærtgaard i landsbyen Sdr. Bjert Her bor familien Budde Sørensen dør om dør med 13 andre familier i alle aldre

Læs mere
Maria Grønborg sidder på sin trappesten med forklæde på og med en kaffekop mellem hænderne

Fra Kinas mylder til Koldings ro

Efter mange år i udlandets spirende designbranche er Maria vendt hjem til Kolding, hvor hun har fundet roen til at forfølge sine drømme. Her har hun startet sin egen virksomhed, hvor hun producerer veganske sæber.

Læs mere
Søren Harresøe skimtes gennem ruden til den butik, han ejer sammen med sin bror Kristian i Kolding midtby

Livsstilsbrødrene fra Kolding

På Koldings gågade har to lokale brødre skabt et stilfuldt livsstilsunivers, HARRESØ, der trækker besøgende fra hele regionen. I Koldings midtby har brødrene fundet et unikt fællesskab og nærvær, som de nyder at være en del af.

Læs mere
Philip Hulgaard sidder på hug i sit bryggeri foran en hvid spand og har løftet en stor håndfuld maltbyg op i sine hænder

Fra fødegård til bryggeri

Philip står bag det prisvindende ølbryggeri ÅBEN, der har base på hans mors gård ved Kolding. Nu står hele Danmark for døren, og snart åbner Philip endnu et bryggeri i København.

Læs mere
Pia Elgaard sidder på en stol i sin lejlighed og smiler med en kaffekop mellem hænderne

Butiksejer blev kropsterapeut

Pia har i mange år drevet forretning i Koldings midtby, men livet tog en drejning, som gav hende lyst til at opnå større jordforbindelse med sit sande jeg. I dag har hun skiftet spor og arbejder som selvstændig kropsterapeut.

Læs mere