Transparent
Kom til Kolding
Flyt dig - Kom til Kolding - K ikon
Familien Budde Sørensen fisker fra badebroen ved stranden tæt på, hvor de bor i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra storbyræs til landsbyro

Majbritt Budde Sørensen med en af sine sønner i haven ved gården, hvor de bor i Sdr. Bjert ved Kolding - der er en hængekøje i forgrunden

En historisk fæstegård danner med sit smukke stuehus og tre hvide længer trygge rammer for fællesskabet på Bjærtgaard i landsbyen Sdr. Bjert Her bor familien Budde Sørensen dør om dør med 13 andre familier i alle aldre: “Sdr. Bjert er et godt sted at være ny - også for børn” smiler 34-årige Majbrit Budde Sørensen.

I begyndelsen af 2020 rykkede hun, hendes mand Mads og parrets to drenge på 3 og 5 år, teltpælene op i Valby og flyttede til Kolding Kommune.

“Bjærtgaard og området her virkede oplagt for os som familie, fordi her er et godt lokalmiljø, masser af natur og Sdr. Bjert har et stærkt kultur- og fritidsliv for en lille by at være. De mennesker, der bor her, går op i at gøre det til et godt sted at være, og det er stort fokus på et godt børneliv.”

Inden de flyttede, havde de boet mange år i København og Vanløse, der står i svimlende kontrast til familiens nye byskilt. Der bor lige over 2.000 mennesker i Sdr. Bjert - kun otte kilometer fra Kolding centrum.

“Da vi havde truffet beslutningen om, at vi ville tilbage til Jylland, begyndte vi at undersøge forskellige måder at leve sammen på,” fortæller Majbrit og fortsætter: “Vi kiggede både på parcelhuse, bofællesskaber og villaer. Det vigtigste for os var, at det føltes rigtigt i maven. Derfor valgte vi Bjærtgaard i Sdr. Bjert.”

Mads Budde Sørensen med vandkande i haven ved deres hus i Sdr. Bjert ved Kolding

Nedlagt landbrug i fred og idyl

I fællesgårdens midte står et stort lindetræ, som Bjærtgaards beboere mødes under til frokost, til leg og til samtale om stort og småt. 

Der er få kilometer til stranden, daginstitutionerne er mindre men med et større fokus på nærvær, og der er frodige marker med et rigt dyreliv lige i baghaven. I det høje græs gemmer der sig legehuse, hemmelige huler og fuglehuse i kulørte nuancer.

Majbritt og Mads Budde Sørensen og en af deres sønner i porten til den gård, de bor på i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra A til B og videre ud i Danmark

“Trekantområdet er jo blevet enormt populært,” siger Majbrit om parrets beslutning om at bosætte sig i Kolding Kommune. Den ideelle geografiske placering gør, at det er nemt at komme videre rundt i landet - både til sønnerne Viggo og Sigurds bedsteforældre, der bor i Midt- og Vestjylland, og til Sjælland, hvor Majbrit og Mads stadig har en stor del af deres netværk.

“Noget af det jeg frygtede ved at flytte, var, at vi som familie ville miste mange af de fine tilbud, vi var vant til at have adgang til. Men det har overrasket mig hvor mange gode, kulturelle tiltag man kan finde som børnefamilie inde i Kolding by,” fortæller hun og fremhæver Nicolai for Børn, det populære kultur- og oplevelsescenter i midtbyen.

Familien Budde Sørensens badetøj og fiskenet på badebroen ved stranden tæt på, hvor de bor i Sdr. Bjert
Mads Budde Sørensen og sønnerne fisker krabber fra badebroen ved stranden tæt på, hvor de bor i Sdr. Bjert

Velkommen til Kolding

Her kan du leve

Kolding tættere på livet

Sanne og Niels Kallesøe leger med deres datter ved legehuset i deres have

Bæredygtig børnefamilie

Efter mange år i Aarhus og Odense er Niels Kallesøe og hans kone Sanne vendt tilbage til Kolding, hvor både han og Sanne er vokset op.

Læs mere
Rikke Molberg med solbriller på og stort smil og med graffitimalede containere ved udendørsscenen UJNFOR som baggrund

Musikken er flyttet med Rikke til Kolding

Rikke Molberg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af samme størrelse, mener hun.

Læs mere
Maria Grønborg sidder på sin trappesten med forklæde på og med en kaffekop mellem hænderne

Fra Kinas mylder til Koldings ro

Efter mange år i udlandets spirende designbranche er Maria vendt hjem til Kolding, hvor hun har fundet roen til at forfølge sine drømme. Her har hun startet sin egen virksomhed, hvor hun producerer veganske sæber.

Læs mere
Søren Harresøe skimtes gennem ruden til den butik, han ejer sammen med sin bror Kristian i Kolding midtby

Livsstilsbrødrene fra Kolding

På Koldings gågade har to lokale brødre skabt et stilfuldt livsstilsunivers, HARRESØ, der trækker besøgende fra hele regionen. I Koldings midtby har brødrene fundet et unikt fællesskab og nærvær, som de nyder at være en del af.

Læs mere
Philip Hulgaard sidder på hug i sit bryggeri foran en hvid spand og har løftet en stor håndfuld maltbyg op i sine hænder

Fra fødegård til bryggeri

Philip står bag det prisvindende ølbryggeri ÅBEN, der har base på hans mors gård ved Kolding. Nu står hele Danmark for døren, og snart åbner Philip endnu et bryggeri i København.

Læs mere
Pia Elgaard sidder på en stol i sin lejlighed og smiler med en kaffekop mellem hænderne

Butiksejer blev kropsterapeut

Pia har i mange år drevet forretning i Koldings midtby, men livet tog en drejning, som gav hende lyst til at opnå større jordforbindelse med sit sande jeg. I dag har hun skiftet spor og arbejder som selvstændig kropsterapeut.

Læs mere