Transparent
Kom til Kolding
Flyt dig - Kom til Kolding - K ikon
Philip Hulgaard i silhuet mellem gæringstankene på sit bryggeri

Fra fødegård til bryggeri

Nærbillede af Philip Hulgaard, der griner

På en trelænget gård i smørhullet Birkemose lidt nord for Kolding holder et af Danmarks hurtigst voksende bryggerier til. ÅBEN Bryg og dets unge brygmester Philip Hulgaard har i høj grad sat Kolding på landkortet.

Siden han startede bryggeriet i 2017 sammen med sin kammerat, har Philip åbnet en bar i Aarhus og overtaget en anden bar i Roskilde. Samtidig leverer han øl til flere Michelin-restauranter. I begyndelsen af 2022 åbner endnu et bryggeri i København. Byggen øllet brygges på, dyrker de på markerne i bryggeriets baghave.

Stabler af papkasser i pakkeriet på Philip Hulgaards bryggeri Åben Bryg

Fra skatteret til ølbrygning

At brygge øl har ikke altid ligget i kortene for den unge koldingenser. Egentligt er Philip uddannet cand.merc.jur. og havde et stabilt job hos et stort revisionsfirma.

“En dag tænkte jeg bare - skal jeg virkelig lave PowerPoints om skatteret resten af mit liv?”

Svaret på det spørgsmål var et resolut nej.

Nærbillede af Philip Hulgaard, der står på en harvet, brun mark og smiler

Kolding kalder altid

Selvom ÅBEN Brygs stigende popularitet sørger for, at holde Philip på de danske landeveje og i bryggeriets barer, vender han altid hjem til Birkemose i Kolding - ikke kun for at trave bygmarken tynd i sine hvide gummistøvler, men også for at nyde de mange gode spisesteder, der findes i Kolding.

“Kolding Kommune har så meget at byde på og byen rummer mange gode spisesteder som eksempelvis Bror Ditlev, og lige uden for Kolding kan du besøge Sdr. Bjert Kro.” fortæller Philip og fremhæver også de lokale kulturinitiativer: “Kolding Lysfestival, der finder sted hvert år i december, skaber fantastisk aktivitet med lysinstallationer i hele byen og tiltrækker besøgende langvejs fra.”

Nærbillede af Philip Hulgaards lettere beskidte gummistøvler, mens han er på vej gennem en døråbning på sit bryggeri
Philip Hulgaard sidder på hug i sit bryggeri foran en hvid spand og har løftet en stor håndfuld maltbyg op i sine hænder

Velkommen til Kolding

Her kan du leve

Kolding tættere på livet

Sanne og Niels Kallesøe leger med deres datter ved legehuset i deres have

Bæredygtig børnefamilie

Efter mange år i Aarhus og Odense er Niels Kallesøe og hans kone Sanne vendt tilbage til Kolding, hvor både han og Sanne er vokset op.

Læs mere
Rikke Molberg med solbriller på og stort smil og med graffitimalede containere ved udendørsscenen UJNFOR som baggrund

Musikken er flyttet med Rikke til Kolding

Rikke Molberg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af samme størrelse, mener hun.

Læs mere
Majbritt Budde Sørensen med en af sine sønner på gårdspladsen ved hjemmet i Sdr. Bjert ved Kolding

Fra storbyræs til landsbyro

En historisk fæstegård danner med sit smukke stuehus og tre hvide længer trygge rammer for fællesskabet på Bjærtgaard i landsbyen Sdr. Bjert Her bor familien Budde Sørensen dør om dør med 13 andre familier i alle aldre

Læs mere
Maria Grønborg sidder på sin trappesten med forklæde på og med en kaffekop mellem hænderne

Fra Kinas mylder til Koldings ro

Efter mange år i udlandets spirende designbranche er Maria vendt hjem til Kolding, hvor hun har fundet roen til at forfølge sine drømme. Her har hun startet sin egen virksomhed, hvor hun producerer veganske sæber.

Læs mere
Søren Harresøe skimtes gennem ruden til den butik, han ejer sammen med sin bror Kristian i Kolding midtby

Livsstilsbrødrene fra Kolding

På Koldings gågade har to lokale brødre skabt et stilfuldt livsstilsunivers, HARRESØ, der trækker besøgende fra hele regionen. I Koldings midtby har brødrene fundet et unikt fællesskab og nærvær, som de nyder at være en del af.

Læs mere
Pia Elgaard sidder på en stol i sin lejlighed og smiler med en kaffekop mellem hænderne

Butiksejer blev kropsterapeut

Pia har i mange år drevet forretning i Koldings midtby, men livet tog en drejning, som gav hende lyst til at opnå større jordforbindelse med sit sande jeg. I dag har hun skiftet spor og arbejder som selvstændig kropsterapeut.

Læs mere