Philip Hulgaard - Stifter af ÅBEN Bryg

På en trelænget gård i smørhullet Birkemose lidt nord for Kolding holder et af Danmarks hurtigstvoksende bryggerier til. ÅBEN Bryg og dets unge brygmester Philip Hulgaard har i høj grad sat Kolding på landkortet.

Siden han startede bryggeriet i 2017 sammen med sin kammerat, har Philip åbnet en bar i Aarhus og overtaget en anden bar i Roskilde. Samtidig leverer han øl til flere Michelin-restauranter. I begyndelsen af 2022 åbner endnu et bryggeri i København. Byggen øllet brygges på, dyrker de på markerne i bryggeriets baghave.

Fra skatteret til ølbrygning

At brygge øl har ikke altid ligget i kortene for den unge koldingenser. Egentligt er Philip uddannet cand.merc.jur. og havde et stabilt job hos et stort revisionsfirma.

“En dag tænkte jeg bare - skal jeg virkelig lave PowerPoints om skatteret resten af mit liv?”

Svaret på det spørgsmål var et resolut nej.

Kolding kalder altid

Selvom ÅBEN Brygs stigende popularitet sørger for, at holde Philip på de danske landeveje og i bryggeriets barer, vender han altid hjem til Birkemose i Kolding - ikke kun for at trave bygmarken tynd i sine hvide gummistøvler, men også for at nyde de mange gode spisesteder, der findes i Kolding.

“Kolding Kommune har så meget at byde på og byen rummer mange gode spisesteder som eksempelvis Bror Ditlev, og lige uden for Kolding kan du besøge Sdr. Bjert Kro.” fortæller Philip og fremhæver også de lokale kulturinitiativer: “Kolding Lysfestival, der finder sted hvert år i december, skaber fantastisk aktivitet med lysinstallationer i hele byen og tiltrækker besøgende langvejs fra.”