Kolding, kulturen og kærligheden

“Jeg har altid haft et godt øje til Kolding kulturmæssigt. Kolding er en foregangskommune, der har et enormt interessant kulturliv, som man ikke finder i ret mange andre byer af denne størrelse.”

Ordene falder fra 40-årige Rikke Molberg, der er flyttet til Kolding for kærligheden – til kæresten Christian, der selv flyttede til byen for 16 år siden, men i særdeleshed også kærligheden til musikken. 

Hun er fra Skanderborg og vokset op med de summende toner fra festivalen Smukfest i Bøgeskoven, hvor hun siden 1997 har været frivillig. I dag indånder Rikke musikken gennem sit job som eventkoordinator i organisationen MusikKolding, der arrangerer årlige musikbegivenheder som Stella Polaris, Sommer ved Søen, Opera på Skamlingsbanken og MusikKoldings helt nye initiativ, KOLD Festival.

Kulturlivet som samlingspunkt

Gennem sine aktiviteter er Rikke med til at samle borgerne i Kolding om musikken og dét samlingspunkt den er for lokale fællesskaber. På trods af, at corona-pandemien satte billetsalget til mange arrangementer på stand-by, har Rikke fundet nye veje at udvikle sig selv og Koldings musikscene på - blandt andet gennem udendørs pop-up koncerter i bybilledet. 

Stilstand er nemlig kreativitetens værste fjende, hvis du spørger Rikke Molberg: “Det er vigtigt, at vi fornyer os og følger med publikum, for de ved, hvad de vil have ud af de arrangementer, vi skaber sammen,” fortæller hun smilende.

“Pandemien har virkelig vist, hvor stærkt et lokalt fællesskab, vi har i Kolding. I en svær tid har jeg kunnet mærke, hvordan andre arrangører, foreninger og borgere har haft lyst til, at de her samlingspunkter bare skal fungere,” fortæller hun og uddyber: “Det rige forenings- og frivilligliv i Kolding Kommune er virkelig stærkt. Som tilflytter fandt jeg selv stor glæde i alle de mennesker, jeg mødte gennem kulturlivet og de frivillige projekter, jeg har deltaget i,” fortæller Rikke.

Mulighederne i Kolding er mange

“Godset er ét af Danmarks bedste spillesteder,” fortæller Rikke. Det skyldes både det store udvalg af kunstnere fra ind- og udland, der kommer og optræder, men også en bred vifte af genrer.

“Også Kolding Egnsteater har i løbet af det sidste år været igennem en helt vild udvikling. De tænker ud af boksen og har sørget for, at teater- og scenekunst ikke kun er for en smal skare, men er en oplevelse for alle. Det er klart et besøg værd!,” anbefaler Rikke afsluttende.

Det er ikke kun kulturen og de musikalske toner, der trækker i Rikke. Også kommunens geografiske placering, og det rige naturliv, der følger med, er hun faldet for i sin nye by: “Jeg er lykkelig for at være havnet her, hvor jeg er - både fagligt og professionelt, men ikke mindst også geografisk. Vi bor i den nordlige del af Kolding, men både by, skov, sø og strand er lige i nærheden.”